'Diverse voorlichtingswebsites overbelast tijdens storm'

Websites die het publiek moesten voorlichten tijdens de storm van donderdag functioneerden slecht. Beschikbaarheid en snelheid lieten te wensen over, concludeert Keynote.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Volgens het onderzoeksbureau, dat de prestaties en gebruiksvriendelijkheid van websites controleert, hadden met name de sites van de ANWB en Schiphol veelvuldig problemen met de bereikbaarheid. De website van de Nederlandse Spoorwegen doorstond de extra drukte door de storm daarentegen wél goed.

Omdat diverse sites die over de storm berichten, overbelast waren heeft de overheid donderdagmiddag de website ingezet om het publiek te informeren over de storm. Op de crisissite, waarvan de capaciteit inmiddels fors is vergroot, was actuele informatie te vinden over het verkeer en het openbaar vervoer. Ook stonden er richtlijnen, zoals het dringend advies om binnen te blijven. Bezoekers konden vanaf de site oorklikken naar sites van onder meer de ANWB, de NS en het KNMI, als die tenminste bereikbaar waren.

Tijdens een crisis kunnen allerlei overheden, van het Rijk tot waterschappen, als hun eigen website inzetten. Een normale site is vaak niet bestand tegen extreme drukte. De overheidssite kan meer dan tien miljoen hits per vijf minuten aan. De site kan binnen een half uur in de lucht zijn, aldus het ministerie.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie