Communicatie-topvrouw Google stapt over naar Uber

Rachel Whetstone vervangt David Plouffe, de man achter de twee Obama-campagnes

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Opvallend transfernieuws uit de VS. Rachel Whetstone, senior vice-president  communicatie en public policy  bij Google, stapt over naar Uber. Dat meldt de site  

Ze zal daar vervangen, het strategische brein achter de twee Obama-campagnes, die in augustus vorig jaar bij Uber aantrad als hoogste in communicatie. Hij treedt toe tot de board en zal zich op een meer strategische rol in het bedrijf gaan richten en onder meer ceo Travis Kalanick adviseren.

Belangrijk adviseur

Whetstone’s begon in in 2005 bij Google Europa, klom op in de onderneming en werd in de VS maar  een belangrijke  adviseur van de ceo’s Eric Schmidt  en Larry Page. Ze heeft bovendien bij Google veel ervaring opgedaan met ‘legal issues’, onder meer met de Europese Unie en de VS zelf.

De overstap is saillant, aldus de Amerikaanse media, en niet alleen omdat Google een investeerder is in Uber. Het is tegelijkertijd een concurrent van de taxi-app omdat het zich op de vervoerstechnologie en –branche richt.

Mondiaal managen

Volgens Re/code maakt  Plouffes ‘promotie’ duidelijk dat het managen van een mondiaal tech-bedrijf toch wat anders is  dan het voeren van een politieke campagne. De reden voor de functiewisseling lijkt vooral te zijn dat Uber iemand nodig had met meer ervaring in het managen van  wereldwijde communicatie bij een bedrijf dat in tal van markten onder vuur ligt.

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie