Creatie & Campagnes

De sublieme reactie van Coolblue-directeur Pieter Zwart op een argwanende klant

Diederik Broekhuizen, blogger | 7 april 2015, 12:01

Het meest creatieve werk op sociale media van de afgelopen week, door De Beste Social Media.

Al die verhalen over oplichting op het internet kunnen je behoorlijk paranoïde maken over je online aankoop. Een meneer uit Almere vertrouwt het, voor hem blijkbaar onbekende,  absoluut niet. En denkt er verstandig aan te doen de betrouwbaarheid van de webwinkel te checken door een vraag te posten op het forum van . Dan besluit de directeur van Coolblue te reageren… 

1. Het begint met deze oproep.

De man schrijft: “…het feit dat Coolblue bij de KvK geregistreerd staat is ook nog geen garantie dat het een eerlijk bedrijf is. Mijn vraag luid als volgd: Zijn er mensen die doordat bedrijf benadeeld geworden zijn of………………. .?”

2. Hoewel hem wordt verteld dat Coolblue de tweede grootste webshop van Nederland is, blijft de man nog een beetje achterdochtig.

Eerst wordt de man verteld: “Coolblue is de tweede grootste webshop van Nederland en is een betrouwbaar bedrijf.” "U kunt hier met een gerust hart uw inkopen doen.”

Zijn reactie: “Totheden klinkt het positief. Bedankt voor de reactie.”

3. Dan komt deze reactie…

Thomas30 schrijft de man: “Maar goed, als je zelf een beetje naslagwerk had verricht was je waarschijnlijk wel overtuigd geweest. Coolblue is echt een van de grootste webwinkels in ons land, word je niet als malafide-bende.”

4. En blijkt dat deze meneer werkelijk helemaal niemand vertrouwt.

De man schrijft: Wie zegt mij dat jij en je voorgangers die zo positief over dat bedrijf praten, geen medewerkers van dat bedrijf zijn of hun vriendjes? Nu wil ik niet zover gaan, maar ik ga over een paar positieve reacties echt niet aannemen dat het bedrijf Coolblue een eerlijk betrouwbaar bedrijf is, zoals jij aan mij doet overkomen.”

5. Dan vindt Coolblue-eindbaas Pieter Zwart het tijd worden om zelf te reageren.

Zwart: “Dat klinkt verdacht goed. Ik zou het niet doen.”

6. Bij Coolblue snappen ze hoe je moet reageren. Eerder bleek al dat Pieter Zwart wel in is voor een geintje. Nadat zijn medewerkers op de Facebook-pagina van Coolblue hadden geplaatst:

Als de baas van huis is...

Posted by on donderdag 19 maart 2015

 

7. Reageerde hij als volgt:

Over De Beste Social Media

In samenwerking met de Adfo Groep deelt oprichter Diederik Broekhuizen wekelijks een artikel dat eerder verscheen op de Beste Social Media. Het artikel van deze week werd geschreven door Dirkje Schobben. 

 

Over de auteur

Diederik Broekhuizen
Oprichter van het platform De Beste Social Media Lees meer over Diederik Broekhuizen

Reacties op dit artikel (8)

Comment author avatar
Avatar

Menno Braakman

(7 april 2015, 14:49)
Zeker goede reactie. Het lijkt me echter vrij duidelijk dat deze argwanende consument kampt met een geestesziekte..
Avatar

Jeroen

(7 april 2015, 15:23)
Ik mis een link naar een filmpje als ik lees: adat zijn medewerkers dit filmpje op de Facebook-pagina van Coolblue hadden geplaatst:
Avatar

Jasper Mulder

(7 april 2015, 15:44)
Dank je Jeroen, de link stond onder de naam Coolblue, maar was niet te zien. Nu een extra verwijzing onder 'dit filmpje'.
Avatar

wieswies

(7 april 2015, 16:54)
spelling is ook niet meneers sterkste kant...
Avatar

Ed

(20 oktober 2015, 19:45)
Heel veel goede recenties te lezen over coolblue, maar ik ben helaas de uitzondering. Hele slechte ervaring met coolblue, tot 2x toe niet leveren ondanks email dat er geleverd zou worden. In totaal 50min gebeld à 0,45min...verbinding verbroken. En nu al 2 weken aan het wachten op retourneringen van mijn geld! Geen reactie van coolblue op mijn mailtjes, snap niets van al de positieve verhalen!
Avatar

Ivo

(29 december 2015, 18:43)
Leuk man. Maar bij Coolblue kunnen ze beter leren bezorgen.
Avatar

William

(16 oktober 2016, 13:06)
Ik kom ook uit Almere en heb aangifte tegen Coolblue gedaan. Zo betrouwbaarzijn ze dus ook weer niet.. De achterdocht van die meneer hierboven kon wel eens een goede raadgever zijn. Er ziin genoeg alternatieven.

Gerelateerde items Debestesocialmedia Coolblue

Meer in channel Creatie & Campagnes

Blijf op de hoogte

Van onze partners

Whitepapers

Populaire blogs