Deniz Horzum, woordvoerder Rob Jetten, stapt over naar communicatiebureau Confidant Partners

Hij vertrekt bij Economische Zaken & Klimaat om aan de slag te gaan als senior adviseur.

Deniz Horzum

Deniz Horzum verruilt zijn functie als senior-woordvoerder van minister Rob Jetten bij Economische Zaken & Klimaat voor een baan in de bureauwereld. Hij gaat per 1 mei aan de slag bij Confidant Partners, het bureau in strategisch communitieadvies, als senior advisor.

Deniz Horzum heeft bij de Nederlandse overheid in diverse functies in Den Haag, Londen en Brussel brede ervaring opgedaan opdoen in het communicatievak, vooral in internationale politiek en media.

Europa

Voordat hij woordvoerder van minister Jetten was, werkte hij als diplomaat en woordvoerder bij de permanente vertegenwoordiging van Nederland bij de EU. Hij ontwikkelde communicatiestrategieën voor issues in de tech-wereld, de financiële sector, duurzaamheid en internationale crises als Covid en de oorlog in Oekraïne. Horzum adviseerde ministers over deze onderwerpen in de Europese context.

Zonnebloemopslag

Voor zijn periode in Brussel startte Horzum onder meer een sociale onderneming in zonnebloemolieopslag in Dodoma, Tanzania, en werkte hij als duurzaamheidsanalist in de financiële sector.

In 2016 begon hij aan de opleiding voor startende beleidsmedewerker bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Vanuit het zogeheten ‘diplomatenklasje’ kwam hij terecht bij het directoraat-generaal Buitenlandse Economische Betrekkingen. Daar hield hij zich voornamelijk bezig met de internationalisatie van startups en de tech-sector.

Cum laude

Horzum haalde zijn master global business and stakeholder management aan de Rotterdamse Erasmus Universiteit, en deed dat cum laude.

Strategisch communicatieadviesbureau Confidant Partners adviseert bestuurders, commissarissen en directeuren bij hun dilemma’s in de meest impactvolle situaties voor onderneming en henzelf.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie