Premium

Martijn Bennis weg bij ANP, Charlotte Fritschy hoofd woordvoering SZW

Overlopers, opklimmers, afzwaaiers en binnenkomers. Het carrièrenieuws van bureaus, media, marketing, communicatie en de digitale wereld.

V.l.n.r., boven: Laura Brown en Yara Vaartjes, Pénélope Mazloumidès, Bjørn Hascher. Onder: Maxime Helle-de Groot en Bryan Verhage, Charlotte Fritschy, Martijn Bennis

Op Adformatie was afgelopen week al te lezen over een aantal loopbaanwisselingen. Lucien Brouwer wordt bestuurder van de NPO, een benoeming die de focus van de publieke omroep op on-demand en online weergeeft en de uitbouw van de platforms NPO Start en NPO Luister. Brouwer was hiervoor onder meer cmo bij RTL Nederland en verantwoordelijk voor Videoland.

Deniz Horzum, woordvoerder Rob Jetten, stapt over naar communicatiebureau Confidant Partners Hij vertrekt bij Economische Zaken & Klimaat om aan de slag te gaan als senior adviseur. Wendelmoet Boersema en Karel Smouter vormen hoofdredactie Trouw. Ze volgen Cees van der Laan op.

Maar er was meer:

Martijn Bennis
Martijn Bennis Foto ANP Lex van Lieshout
Charlotte Fritschy
Charlotte Fritschy

Algemeen directeur Martijn Bennis weg bij ANP

Algemeen directeur Martijn Bennis vertrekt in de loop van dit jaar bij het nationale persbureau ANP. Hij vindt het na zeven jaar in zijn rol een goed moment om het stuur uit handen te geven. Eigenaar Chris Oomen en de raad van commissarissen gaan op zoek naar een opvolger.

Charlotte Fritschy afdelingshoofd Woordvoering en Publiciteit SZW

Charlotte Fritschy start met ingang van 13 mei 2024 als afdelingshoofd Woordvoering en Publiciteit, tevens plaatsvervangend directeur Communicatie bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Momenteel werkt ze als coördinerend woordvoerder voor de demissionair minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen. Daarvoor vervulde zij verschillende woordvoerings- en communicatiefuncties in het bedrijfsleven en bij de Tweede Kamer.

Steff van Dorp persvoorlichter bij Soa Aids Nederland

Steff van Dorp heeft communicatiebureau De Wolven na een kleine 5 jaar verlaten. Ze heeft haar baan van communicatieadviseur ingeruild voor die van persvoorlichter bij Soa Aids Nederland, de stichting publiek en professionals helpt om hiv en andere soa’s te voorkomen, op te sporen en te behandelen.

Stef van Dorp
Stef van Dorp
Pénélope Mazloumidès
Pénélope Mazloumidès

Zuiver Group haalt Pénélope Mazloumidès binnen

Zuiver Group heeft Pénélope Mazloumidès aangetrokken als client-servicemanager. De 35-jarige Française is de tweede die in korte tijd een Amsterdams netwerkbureau verruilt voor het onafhankelijke Zuiver Group. Eerder dit jaar stapte ceo Dennis Kuperus over van Kinetic, onderdeel van WPP.

Pénélope Mazloumidès deed de afgelopen 12 jaar ervaring op bij uiteenlopende PR- en mediabureaus: Ketchum, OMD, PHD en Carat, dat later opging in Dentsu. Daar was ze onder andere verantwoordelijk voor Bol, Etos, McDonalds, Rabobank en Melkunie.

Maxime Helle-de Groot en Bryan Verhage naar Cognito Amsterdam

Cognito Amsterdam breidt het team uit met Maxime Helle-de Groot en Bryan Verhage. Zij versterken het event- en het content-team van Cognito Amsterdam. Helle-de Groot gaat aan de slag als projectmanager Events. Zij heeft een achtergrond als event- en projectmanager in de financiële sector en werkte voorheen onder meer bij CFF Communications. Bryan Verhage neemt de rol van contentmanager op zich. Hij zal zich voornamelijk bezighouden met contentcreatie en accountmanagement. Bryan heeft veel ervaring als Content Executive in de B-to-B-eventsector in Nederland en de Dach-regio.  

Laura Brown en Yara Vaartjes
Laura Brown en Yara Vaartjes
Bjørn Hascher
Bjørn Hascher

Laura Brown en Yara Vaartjes naar LifeHunters

LifeHunters heeft Laura Brown (32) als senior-creative en Yara Vaartjes (26) als projectmanager binnengehaald. Brown werkte de afgelopen jaren als freelance social-mediaspecialist & creative aan zowel klant- als bureauzijde, onder meer voor Social.Inc en het UWV. Yara Vaartjes stapt in als projectmanager bij LifeHunters. Hiervoor werkte ze bij bureaus als Springbok en Eigen Fabrikaat (nu DDB Retail).

SocioMerce stelt Bjørn Hascher als managing director aan

SocioMerce, dienstverlener in conversational leadgeneratie en recruitment,  Bjørn Hascher aangesteld als managing director. Hij stuurt daarnaast de marketing aan van de merken onder de SocioMerce Group waaronder Leadmeister en Recruitment.nu, met als doel marktleiderschap te creëren. Hascher heeft meer dan 25 jaar ervaring in ondernemerschap, B2B-marketing en verkoop

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie