#lekkersociaal 42, over het delen van je locatie op WhatsApp en eten bestellen via Facebook

Creative content agency Blauw Gras praat je bij! Deze week over groepsbellen op WhatsApp, boodschappen doen met Siri en solliciteren via Facebook.

Lekker lui

Je ligt op de bank, hebt totaal geen zin om te koken maar wel honger. Dus check je snel je favoriete bezorg-app en voor je het weet ligt er een pizza op tafel. Handig! Maar weet je wat nog handiger zou zijn? Als je dit kan doen tijdens het scrollen door je Facebook-tijdlijn. Tenminste, dat denken ze bij Facebook want zij testen nu een speciale feature die dit mogelijk maakt. Via de ‘order food’ functie kun je restaurants bekijken die in jouw buurt bezorgen. Vervolgens bekijk je het menu, lees je recensies en bestel je jouw favoriete gerecht. Zeg maar bye bye tegen je oude bezorgapp en hallo tegen Facebook ‘order food’.

Never be late again!

Je kent het wel. Die ene vriendin die altijd zegt dat ze er binnen 5 minuten is maar 20 minuten later aankomt. Irritant! Gelukkig kun je binnenkort checken waar ze precies uithangt. WhatsApp heeft namelijk aangekondigd dat het straks mogelijk is om je huidige locatie te delen. Huh? Dat kon toch al? Ja, alleen nu kunnen je contactpersonen je blijven volgen - ook nadat je je locatie hebt doorgestuurd. Wil je niet dat ze te lang meekijken? Hoeft ook niet! Je kunt kiezen tussen een kwartier, één uur of 8 uur live zichtbaarheid. Je vriendin kan nu dus niet meer liegen over haar aankomsttijd. Winst!

We bellen!

Een groepschat op WhatsApp kun je met één woord beschrijven; chaos! Het ene na het andere bericht stroomt binnen. Om soms gek van te worden! Maar het kan nog veel erger. Er gaan namelijk geruchten dat WhatsApp een nieuwe functie test die groepsbellen mogelijk maakt. De functie zal waarschijnlijk volgend jaar beschikbaar zijn. Wij zijn benieuwd!
 

Siri doet je boodschappen

Siri is voor veel mensen een goede vriend, steun en toeverlaat. Zo kan Siri berichten voor je versturen, notities maken, zoeken op het web en apps downloaden. Maar vandaag is misschien wel het absolute hoogtepunt bereikt: Siri besturing in de Appie-app. Wow, dit is een primeur in Nederland! Begin je boodschappenlijstje op te ratelen tegen Siri en hij zal dit doorvertalen naar de Appie-app. Relaxed!

Werk zoeken via Facebook

Facebook is het grootste sociale platform ter wereld, maar niet op carrièregebied. Dat is natuurlijk Linkedin. Hier vinden mensen een nieuwe baan en komen ze in contact met werkgevers. Logisch want Linkedin is hier speciaal voor ontwikkeld. Nu wil Facebook dit ook aanbieden. En daarom testen ze momenteel een functie die heel erg op de al bekende digitale vacaturebank lijkt; de ‘werkgeschiedenis’-feature. Hier kun jij straks je CV plaatsen en zakelijk netwerken. Wil je niet dat je (toekomstige) werkgever al je leuke bikinifoto’s en statusupdates ziet? Geen paniek! Het is een afschermde omgeving zodat jij privé en zakelijk lekker gescheiden kunt houden. Top!

Een compliment kost geen cent

In de pubertijd heb je het soms zwaar. Je bent vol in ontwikkeling en hard op zoek naar jezelf. Op dat cruciale moment in je leven kan pesten van grote invloed zijn. Zo groot dat sommige pubers zelfs depressief raken. Om wat meer positiviteit in het leven van tieners te brengen, is er een nieuwe app ontwikkeld, TBH (To Be Honest). De app is enorm populair bij Amerikaanse tieners en laat ze allerlei grappige vragen beantwoorden over schoolgenoten. Zo moet je bijvoorbeeld aangeven met wie je het liefst een ‘kopje covfefe’ zou willen drinken of wie je over 10 jaar nog denkt te zien. Wanneer je iemand een complimentje geeft, krijgt de ontvanger een anonieme notificatie. Zo weet degene dat er aan hem of haar wordt gedacht, zonder dat je weet wie het is. Grappig! Wij verwachten dat dit snel zal overwaaien naar Nederland.

Wat ons betreft kan je vanavond een lekker biertje opentrekken, want je weet dat je weer helemaal up-to-date bent. Cheers!

Deze bijdrage is geschreven door Blauw Gras. Wij zijn een creative content agency met een voorliefde voor social media. Wij zijn content creatieven in de digitale wereld. In een notendop; we creëren, produceren en distribueren content vanuit onze thuishaven aan het Amsterdamse IJ.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie