Jungle Minds lanceert nieuw bureau en meldt eerste opdrachtgever Ministerie van J&V

Jungle.nl gaat invulling geven aan het overheidsprogramma "Startup in Residence".

Het Ministerie van Justitie en Veiligheid gaat met Jungle, de nieuwe gelanceerde startup incubator van Jungle Minds, aan de slag in het initiatief “Startup in Residence”. Dit is een programma waarin startups op zoek gaan naar innovatieve oplossingen voor de overheid.

Advertentie
advertisement

Als startup in residence gaat Jungle werken aan een platform dat erop is gericht om de betrokkenheid van burgers bij de overheid te versterken. Het platform dat BenBetrokken zal gaan heten, is een datadriven tool die gebruikers gepersonaliseerd ondersteuning biedt bij het consultatieproces van de nieuwe wet- en regelgeving.

Voor de overheid is het belangrijk om burgers meer te betrekken bij wet- en regelgeving. Dit gebeurt momenteel onder meer door iedereen inzicht te geven in de voorbereiding van de nieuwe wet- en regelgeving op Overheid.nl. Door burgers op dit platform te laten reageren op wetsvoorstellen, moet het wetgevingsproces transparanter worden en is de overheid beter in staat om in te spelen op ontwikkelingen in de maatschappij.

Kennis en expertise

Maikel Lieste, partner Jungle Minds: ‘In dit vakgebied hebben we de afgelopen jaren veel kennis en expertise opgebouwd. Dit is ons eerste grote succes en wat een mooie opdrachtgever. Onze kennis en ervaring kunnen we mooi omzetten in actie met deze tool”.

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie