Aandacht voor palliatieve zorg in Nederland

Mensch aan de slag voor het Nationaal Programma Palliatieve Zorg II

Elk jaar komen 120.000 mensen door een ongeneeslijke ziekte of ouderdom in de laatste fase van hun leven terecht. Door de vergrijzing stijgt dat aantal enorm. Al die mensen hebben palliatieve zorg nodig. Zorg waarin niet langer genezing, maar kwaliteit van leven, van rouwen en van sterven centraal staat. Juíst in de palliatieve fase moeten mensen kunnen rekenen op zorg die bij hen past. Het Nationaal Programma Palliatieve Zorg II (NPPZ II) heeft als doel de integratie van palliatieve zorg in de reguliere zorg.

Margo den Ouden, coördinator communicatie NPPZ II, vroeg Mensch om visuele en copy ondersteuning bij de uitgezette communicatielijnen. In ons programma bundelen we de krachten met talrijke partners, en zetten we ons gezamenlijk in om de kwaliteit van leven, rouwen en sterven voor patiënten en hun naasten aanzienlijk te verbeteren. Onze ambities zijn groot, variërend van het verbeteren van digitale gegevensuitwisseling tot het vergroten van maatschappelijke bewustwording. Mensch heeft ons ondersteund in het leggen van een solide basis door middel van een nieuwe huisstijl en het formuleren van teksten voor elk strategisch thema. We zijn aangenaam verrast door de constructieve samenwerking en hoe snel Mensch zich complexe materie eigen heeft gemaakt.”

De samenwerking heeft ook geleid tot de creatie van een nieuwe website voor het NPPZ II. Deze website dient als centraal punt voor alle initiatieven in het land die gericht zijn op het integreren van palliatieve zorg in de reguliere zorg. De website gaat in mei live.

Malou Janssen (Mensch): “De integratie van palliatieve zorg in de reguliere zorg is maatschappelijk urgent. Belangrijk om daar met Mensch aan bij te kunnen dragen. Daarin zijn we op ons best.”

Voor een breed publiek is de website overpalliatievezorg.nl een toegankelijke informatiebron over palliatieve zorg.

Logo NPPZ

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →