Premium

Liebe Leute en Lowres Creative Studio winnen 'citydressing-pitch' van 750-jarig Amsterdam

De bureaucombinatie won de pitch met een zogenoemde '750 Slinger'. De pitch wekte de interesse van maar liefst 70 bureaus.

De '750 Slinger' van de hand van Liebe Leute en Lowres Creative Studio.

De bureaus Liebe Leute en Lowres Creative Studio hebben de 'citydressing'-pitch van Amsterdam & partners voor het 750-jarig bestaan van de hoofdstad gewonnen. De pitch, die ging om 'de feestelijke stadsaankleding' rond het jubileum, werd afgelopen zomer uitgeschreven en mocht rekenen op maar liefst zeventig aanmeldingen van diverse bureaus, meldt de opdrachtgever.

Uiteindelijk hebben vijf bureaus een creatief voorstel gedaan, het is niet bekend welke bureaus dit naast Liebe Leute en Lowres zijn. De bureaus werd gevraagd een 'aansprekend ontwerp dat het hele jubileumjaar eruit springt en ultrabeed toepasbaar is' te ontwikkelen. 

750 Slinger

Liebe Leute en Lowres Creative Studio kwamen met hun '750 Slinger' als winnaar uit de bus. Het gaat om 'een kleurrijke slinger die op, aan en over van alles kan worden opgehangen tijdens het jubileumjaar in 2025' zo laat de winnende bureaucombinatie weten. De viering van het 750-jarig jubileum van Amsterdam gaat per 27 oktober 2025 van start en zal een jaar lang bestaan uit diverse activiteiten verspreid over de stad.

Claudia Pupping van Liebe Leute spreekt van een 'droomopdracht'. 'Als Amsterdammer geniet ik al mijn hele leven van deze stad; dat ik nu met mijn team iets terug kan doen dat zo zichtbaar is, is te gek.' Het ontwerp van beide bureaus kenmerkt zich door 'een bepaalde eenvoud en kleur', vult Jop Quirindongo van Lowres Creative Studio aan. 'De '750 Slinger' bestaat uit twee designelementen en een kleurverloop dat continu kan worden verlegd. Op die manier blijft 'ie een jaar lang boeiend.'

Vlaggen en banieren

Quirindongo vervolgt: 'Bij een jarige stad hoort een feestelijke aankleding. De 750 Slinger staat voor een diverse stad, verbinding en feest. De slinger is vanaf oktober 2025 een jaar lang te zien op vlaggen en banieren verspreid over de stad Amsterdam. Je zal 'm ook tegenkomen op bekende gebouwen in de stad en op grote evenementen als Sail, Kwaku en de marathon van Amsterdam. Het ontwerp is beschikbaar voor iedereen die het jubileum van Amsterdam wil vieren, ook ondernemers kunnen ermee aan de slag om hun producten te versieren. De enige voorwaarde is dat een deel van de winst wordt gedoneerd aan een goed doel in Amsterdam.'

750 slinger
750 Slinger in het Amsterdamse straatbeeld.
premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie