Sir Martin Sorrell per direct weg bij WPP

Topman stapt op na de vertrouwenscrisis. Roberto Quarta, voorzitter van WPP, volgt hem tijdelijk op.

Sir Martin Sorrell
YouTube

Martin Sorrell heeft zijn conclusies getrokken en is opgestapt als topman bij WPP. Begin april ontstond de crisis bij WPP, de grootste reclameholding ter wereld, toen het bestuur meldde een onderzoek in te stellen naar Sorrell na ‘aantijgingen over misbruik van bedrijfseigendommen en ongepast gedrag’. De Brit werd tot nadere order geschorst.

Roberto Quarta, chairman van WPP, volgt Sorrell tijdelijk op. Mark Read, ceo van Wunderman en WPP Digital, en Andrew Scott, WPP corporate development director en chief operating officer, Europe, assisteren Quarta. 

Sorrell blijft beschikbaar om te helpen met de transitie. 

Sorrell met pensioen

Het onderzoek van WPP naar de aantijgingen richting Sorrell is nu afgerond. Inhoudelijk gaat WPP daar niet verder op in, maar er lijkt verder geen grote materiële impact. 

In overeenstemming met zijn huidige arbeidsovereenkomst wordt Sorrell behandeld als 'gepensioneerd' bij het verlaten van WPP. 

Sorrell bouwde WPP in dertig jaar uit van bedrijf in plastic mandjes tot de grootste reclame- en communicatieholding ter wereld, met inmiddels meer dan 130.000 medewerkers wereldwijd.
 

Zie ook: Crisis WPP gaat dieper dan Sorrell

'Beste dat ik vertrek'

Sorrell laat weten zijn vertrek na 33 jaar te betreuren. 'Het is zo lang een passie, focus en bron van energie geweest. Maar ik denk dat het nu het beste is voor het bedrijf dat ik vertrek. Ik zal vooral de samenwerking met mensen wereldwijd missen en wil ze bedanken voor alles wat ze gedaan hebben en doen voor WPP. Ik laat het concern in goede handen achter.'

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie