ABN Amro komt met reisprogramma via Instagram TV

Het format moet met dit kanaal de jongere doelgroep aanspreken.

ABN Amro komt met het reisprogramma ‘Lost in Transaction’ dat via Instagram TV (IGTV) wordt uitgezonden. Het gaat hier om een concept dat voortkomt uit de zomercampagne van ABN Amro waarin de focus ligt op de digitale mogelijkheden van de bank.

De show bestaat uit een wedstrijd tussen twee teams, waarbij sprake is van een race die loopt van Ibiza naar het Sloveense Piran. De teams moeten zo snel mogelijk aankomen op de eindbestemming en het duo dat ook het grootste geldbedrag meebrengt wint. De deelnemers gaan op pad met alleen een telefoon en bankpas, waarbij ze niet weten wat het saldo is. De kandidaten komen langs checkpoints waar ze geld kunnen verdienen door opdrachten uit te voeren met Tikkie, een betaal-wearable en de bankierenapp. 

Focus op jongeren

Vandaag beleeft het programma de lancering. De teams bestaan uit Gwen van Poorten, Niels Oosthoek, Thomas van der Vlugt en Iris Enthoven. De influencermarketingafdeling van MediaCom heeft de keuze op deze kandidaten laten vallen. Storm Digital is verantwoordelijk voor het op Instagram gerichte mediaplan. 

Het programma heeft als doel jongeren te bereiken met de boodschap ‘De bank in je broekzak. #slimbankieren’, aldus ABN Amro. Het format is ontwikkeld door N=Content, onderdeel van N=5. Het bureau stelt dat het nog niet eerder is voorgekomen dat er een reisprogramma is uitgerold dat alleen via Instagram te volgen is. Vandaar ook dat het programma verticaal is gedraaid. Lost in Transaction is elke dinsdag te zien via IGTV (@lostintransaction_official).

Lost

Credits:

Verantwoordelijk bij klant: Tanja Bom, Sanne van der Bie, Ingrid te Raaij, Matthew Rose
Bureau: N=5, N=Content
Creatie: Jesse Moes, Tom Rentmeester
Format: Monique Bergers, Anne Stokvis
Design: Nando Vos, Noortje Hulshof
Productie: Anna Bosscher, Tisha Hoppenbrouwers, Marcel Hellemons
Creatieve directie: Daniel te Lindert, Thijs Bontje
Strategie: Esther Overmars
Account: Leonie van der Mark, Mette Ouborg
Regie: Blue ter Burg, Quintin Baker
Productiemaatschappij: Tebbernekkel 
Selectie kandidaten: Marianne Kraai (MediaCom)
Account: Amber Williams, Dymfna Bak (MediaCom)
Strategie: Elly van den Berge (Storm Digital)
Socialspecialisten: Hannet Pot, Vincent Alkema (Storm Digital)
Account: Barbara Palfenier (Storm Digital)

Reacties:

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Kees
"De influencermarketingafdeling van MediaCom heeft de keuze op deze kandidaten laten vallen."
Nou nou nou, dat geeft vertrouwen. De influencermarketingafdeling. Dat er zelfs maar zo'n afdeling bestaat.

"Het bureau stelt dat het nog niet eerder is voorgekomen dat er een reisprogramma is uitgerold dat alleen via Instagram te volgen is. Vandaar ook dat het programma verticaal is gedraaid."
Gelukkig zit ik horizontaal niet gedraaid op Instagram. IGTV blijkt een nieuwe Instagram-video-app te zijn, zo lees ik op Google. Dus het is niet een tv-zender zoals SBS157 of RTL1876. Ernaar kijken kun je dus alleen maar met een app. Dat komt goed uit, want ik installeer nooit apps op mijn mobieltje.
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie