Aldi gaat op zoek naar de beste tosti-bouwer van Nederland

Wie bouwt de beste tosti van Nederland? Blauw Gras tuigt campagne op rond het allereerste NK Tosti Bouwen.

Aldi organiseert het Nederlands Kampioenschap Tosti Bouwen. Vanaf deze week kan iedereen deelnemen via drie online challenges op de social kanalen van Aldi in Nederland. De social first-campagne is ontwikkeld door creatief bureau Blauw Gras. 'De tosti is door iedereen geliefd en makkelijk te maken. Het is het ultieme bewijs dat een heerlijke traktatie niet duur hoeft te zijn', zegt Wolter Bentinck, Manager Social Media bij Aldi Nederland.

Volgens Bentinck past de zoektocht dan ook perfect bij de discounter en is het kampioenschap een opvallende en onderscheidende manier om de verschillende productcategorieën onder de aandacht te brengen. 'Met het NK laten we zien dat je niet tot Pasen hoeft te wachten om uit te pakken met ontbijt of lunch. Zo geven we niet alleen onze producten van A-kwaliteit, maar ook onze community en de tosti in het algemeen een welverdiend podium.'

Advertentie
advertisement

Thuiswerken

De populariteit van de tosti is door het thuiswerken flink toegenomen. 'We ontdekten dat steeds meer mensen het afgelopen jaar de tosti hebben herontdekt. In de community van Aldi worden vol trots de meest uiteenlopende recepten voor ‘de beste tosti’ gedeeld', zegt Dan Verhoeven, Creative Lead bij Blauw Gras.

Met dat inzicht als uitgangspunt, werd het allereerste NK Tosti Bouwen opgetuigd. 'Het kampioenschap vindt bijna volledig plaats op social,' aldus Verhoeven. 'Zo is het voor iedereen veilig en toegankelijk om deel te nemen.' 

Kookstudio

Naast social wordt de campagne ook aangejaagd door online video, e-mail en in de folder van de discounter. Influencer Sabine Koning, bekend van het culinaire platform OhMyFoodness, zal de inzendingen beoordelen en de finalisten uitkiezen, die uiteindelijk in een kookstudio de strijd aan zullen gaan om de felbegeerde titel Nederlands Kampioen Tosti Bouwen 2021 in de wacht te slepen. 

Plaats als eerste een reactie

Advertentie