Moederdag 2022: dit doen de merken

Retailers trekken alles uit de kast om schoon-, groot-, pleeg- en buurtmoeders in het zonnetje te zetten. Bekijk hier ons overzicht.

Lies wordt verrast door haar kinderen

In de week voor Moederdag doen merken er alles aan de klant naar de (online) winkel te trekken. Recent onderzoek wijst zelfs uit dat ruim de helft van de Nederlanders dit jaar een aankoop doet voor Moederdag. En dan kunnen inhakende campagnes natuurlijk niet achterblijven… Grappig, zoet, onverwachts, de retailers en bureaus hebben hun best gedaan met diverse creaties. Een overzicht.

Lies speelt hints

De leukste moeder in reclame op dit moment is zonder twijfel Lies. De 'single mom' van Kruidvat (bureau DDB Unlimited) komt nog weleens in ongemakkelijke situaties terecht en dat is met Moederdag niet anders. Maar of haar kroost werkelijk een cadeautje gaat kopen?

Mama, ik lijk steeds meer op jou

Etos heeft voor de gelegenheid het nummer 'Papa' omgebouwd tot 'Mama' (ik lijk steeds meer op jou). De ietwat brave tv-commercial (door bureau Neew) speelt duidelijk in op de emotie en laat het 'spiegelgedrag' tussen moeder en dochter zien.

Niet weer die doos bonbons

Voor een cadeaukaartbedrijf als One4all is Moederdag de uitgelezen gelegenheid zichzelf te laten zien. Volgens de online retailer (bureau Joe Public) zit mama helemaal niet te wachten op de zoveelste doos bonbons of dat goedkope luchtje. Een giftcard daarentegen...

Voor alle schoon-, groot- en pleegmoeders

Ook gegarandeerd succes: het ouderwetse bloemetje. Fleurop vindt dat alle schoon-, bonus-, groot-, buurt- en pleegmoeders speciaal zijn. En dat verdient...

Moeders zijn goud waard

Welke moeder houdt er nou niet van sieraden? Inderdaad geen, dat heeft juwelier Lucardi goed begrepen. En dan kan een (gouden) tv-commercial natuurlijk niet uitblijven.

Ode aan álle moeders

De boodschap van Keune is serieus van aard: volgens het haarmerk denkt 82% van alle moeders regelmatig tekort te schieten. Onzin natuurlijk, en daarom is een 'ode to motherhood' op z'n plaats.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie