Nationaal Ouderenfonds stuurt 65-plussers naar het WK

In Nederland zijn bijna 200 'walking football'-teams voor ouderen.

Het Nederlands elftal speelt niet op het WK in Rusland, maar er is wel een ander wereldkampioenschap waar we nog kans maken: het WK walking football in Bristol. Ex-internationals Sjaak Swart, Dick Schoenaker, Wim Rijsbergen en Kees Kist zijn de sterspelers van het team en zij zoeken vijf 65-plussers die het team compleet maken.

OldStars

Het is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds. Deze stichting zet zich in tegen eenzaamheid van ouderen en helpt ze zelfredzaam te blijven. Sinds 2018 heeft de stichting samen met de Eredivisie en de Vriendenloterij 'walking football' geïntroduceerd in Nederland onder de naam ‘OldStars’.

Het doel van de sport is ouderen met professionele begeleiding in beweging krijgen, zowel fysiek als sociaal. Om blessures te voorkomen mag je alleen lopen, niet rennen. Er zijn nog een paar aangepaste regels, je speelt bijvoorbeeld zes tegen zes.

Inmiddels bieden zo'n 165 amateurverenigingen en veertien Eredivisieclubs in Nederland OldStars walking football aan.

Campagne

En nu is het tijd voor een wereldkampioenschap. Het Ouderenfonds roept 65-plussers via een online video op om zich aan te melden. Bovendien is de campagne (bureau: OWN agency) een manier om meer aandacht te vragen voor de sport. De actie krijgt een hoop publiciteit in landelijke media als De Telegraaf, Algemeen Dagblad, Hart van Nederland en op de radio bij Gerard Ekdom en Coen & Sander.

In de video zie je de ex-internationals die vertellen waarom en naar wie zij op zoek zijn. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor de speciale WK-selectiedag in het Olympisch stadion. Het Nationaal Ouderenfonds en de ex-internationals gaan die dag scouten. Ze kijken niet alleen naar fitheid en voetbaltalent, maar geheugen en sociale vaardigheden.

WK walking football
Own agency

Credits

OWN agency - Concept/Communicatie/PR

Players United: Concept/Management ex-internationals - Organisatie WK-selectiedag

Jalt - Social campagne

Klant Nationaal Ouderenfonds:

Jytte Reichert - PR & campagne
Astrid Berman - Zakelijk fondsenwerver
Ilonka Deijkers - Fondsenwerving
Laetitia Griffioen - Corporate communicatie
Johan Annema - Projectleider OldStars

Fotograaf Marius Roos
Persvideo’s Tess van Kooperen (camera), Remko Mentink (interviews)
Studio/commercial Monsters & Co Leiderdorp

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie