Deze multifunctionele Ikea-advertentie helpt je in slaap te vallen

​​​​​​​De Zweedse meubelgigant is weer creatief met print

Echt alles aan slaapkamercollectie van Ikea is ontworpen om je beter te laten slapen, belooft de meubelgigant. Zelfs de advertentie in een Arabisch magazine.

Bureau Memac Ogilvy in Dubai bedacht een manier om de Sömnig-advertentie (Zweeds voor 'slaperig') extra op te laten in de Verenigde Arabische Emiraten. De advertentie staat op de achterkant van het aprilnummer van expat-magazine Good. De pagina ruikt naar lavendel, omdat die geur volgens de advertentie "helpt ontspannen, de hartslag naar beneden brengt en de slaapkwaliteit verbetert".

Speaker met white noise

De advertentiepagina is te gebruiken als speaker. Daarvoor moet je hem loshalen, vouwen en opladen via USB. Vervolgens komt er 'white noise' (witte ruis, lees meer) uit de speaker. Dit geluid moet ervoor zorgen dat je sneller in slaap valt.

Het Amerikaanse magazine Adweek testte de pagina. De redacteur is onder de indruk: de advertentie ruikt inderdaad naar lavendel en er komt geluid uit nadat je 'm hebt opgeladen.

Zwangerschapstest

Ikea viel ook eerder dit jaar op met een multifunctionele printadvertentie. In het Zweedse vrouwenblad Amelia stond een advertentie die werkt als zwangerschapstest. Als een zwangere vrouw op de pagina plaste, verscheen een kortingscode voor een ledikant.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Wordt lid van Adformatie!

Wordt lid van Adformatie → Login →
Advertentie