Nike viert WK-triomf van VS met inspirerende video

Na de winst op de Oranje Leeuwinnen lanceert het sportmerk 'Never Stop Winning' als eerbetoon.

Nike komt met de video ‘Never Stop Winning’, waarmee de WK-winst van het Amerikaanse vrouwenvoetbalteam wordt gevierd. De campagne bevat zwart-witte foto’s waarin het team en fans van de VS zichtbaar zijn. Op de achtergrond klinkt een vrouwenstem en publiek met opzwepende teksten. De campagne is gemaakt door Wieden & Kennedy.

In de video is te horen dat er geloof is dat dit Amerikaanse elftal het beste voetbalteam ter wereld kan worden en dat generaties jongens en meisjes worden geïnspireerd door sterren als Megan Rapinoe, de aanvoerder die in de clinch ligt met president Donald Trump. Het akkefietje ontstond nadat Rapinoe eerder had laten weten dat zij niet in zou gaan op de traditionele uitnodiging om naar het Witte Huis te komen.

In de video van Nike is verder te zien en horen dat de prestaties van de VS niet alleen staan voor een triomf voor het Amerikaanse voetbal, maar ook voor vrouwen in het algemeen. Zo is het volgende te horen: ‘And that women will conquer more than just the soccer field, like breaking every single glass ceiling and having their faces carved on Mount Rushmore. And that we will keep fighting not just to make history, but to change it forever.’ De Nike-video eindigt met de boodschap ‘This team wins. Everyone wins.’. Alle teksten uit de video zijn door het sportmerk ook op Twitter geplaatst.

Nike was kledingsponsor van 14 van de 24 teams tijdens het WK Voetbal, inclusief de VS en Nederland. Het thuisshirt van de VS is overigens ook het bestverkochte voetbalshirt ooit in één seizoen op Nike.com. Daar komt bij dat ongeveer 60% van de goals op het WK werd gescoord met Mercurial 360-schoeisel van Nike.

Plaats als eerste een reactie

Advertentie