Palliatieve Zorg Nederland en KWF lanceren kaartspel 'Kiezen & Delen'

Het kaartspel moet gesprekken over belangrijke levenskeuzes aanmoedigen.

Om hulp vragen vind ik moeilijk

Palliatieve Zorg Nederland en KWF presenteren 'Kiezen & Delen', een kaartspel om gesprekken over belangrijke levenskeuzes aan te moedigen. Praten over ziekte, het naderende einde en overlijden is vaak moeilijk maar waardevol. Het spel, ontwikkeld door PZNL en KWF, moet deze gesprekken toegankelijker en constructiever maken door middel van vragen en dilemma's. Communicatiebureau O-bureau werkte mee aan de ontwikkeling van het concept en de uitwerking van de campagne en het spel.

Het spel is volgens de initiatiefnemers geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd of gezondheidstoestand. ‘De 52 kaarten helpen spelers ontdekken wat voor hen van waarde is. Dergelijke gesprekken brengen rust, helderheid en versterken de onderlinge band. Het delen van wensen met zorgverleners maakt gerichtere zorg mogelijk.’

De aanleiding voor lancering van het spel is de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg op 14 oktober. Er worden 10 duizend exemplaren van het spel verspreid via Netwerken Palliatieve Zorg in Nederland. Een gratis exemplaar is ook te bestellen op www.kiezenendelen.nu. Bovendien kan het spel online gespeeld worden of gedownload worden.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie