Premium

Toyota's vader-dochter-moment, Praxis is 'spookachtig’ duurzaam en ander campagnenieuws

Verder presenteren ASN Bank, HelloTV en Breast Care Foundation nieuw werk.

Emotioneel moment voor taxichauffeur Roy in Toyota-campagne.

Praxis lanceert 'spookachtige' 360-campagne

Een duurzaam huis is steeds meer de norm. Maar welke verduurzamingsklussen zijn er allemaal en welke klussen kun je zelf aanpakken? Wat past er bij jouw situatie? Op die vragen poogt Praxis antwoord te geven in een nieuwe 360-campagne.

De bouwmarktketen haalt naar eigen zeggen alles uit de kast om de 'Makers' (klussers) van Nederland te helpen bij het verduurzamen van hun huis, waarbij spookhuizen, spoken, een digitaal magazine, branded content en een 'duurzaamheidscheck' in de app van Praxis de revue passeren.

De campagne, met de onhandige vader van Praxis in de hoofdrol, is wederom ontwikkeld door Alfred, sinds 2018 het vaste reclamebureau van de bouwmarktketen. De pay-off 'Voor de makers' introduceerden Praxis en Alfred eerder dit jaar.

Edward van de Ridder, head of strategy Alfred: 'Tijdens de energiecrisis vorig jaar lag de focus op geld besparen, nu gooien we het over een andere, meer emotionele boeg. De vader in de campagne weet dat hij zijn huis kan verduurzamen, maar hij komt pas echt in actie als zijn zoontje denkt dat er een spook op zolder rondwaart. Reden genoeg voor hem om aan de slag te gaan en het euvel op te lossen. Met de campagne moedigen we de kijker aan de hand van het thema 'Verduurzamen is makkelijker gedaan dan gedacht'.'

De campagne wordt naast televisie en online uitgerold in een branded content-samenwerking met DPG Media, waar via de platformen van het Algemeen Dagblad en Indebuurt.nl wordt gezocht naar 'spookhuizen' die nodig verduurzaamd dienen te worden.

Credits:
Verantwoordelijk bij Praxis: Miranda Smit, Floor Barger, Emily van Waardenburg, Isabella Vogelzang
Bureau: Alfred & Freddy
Strategie: Alfred i.s.m. Julian Stevense (BrandGurus)
Regisseur: Michiel ten Horn 
Edit: MRTN 
Camera: Joris Kerbosch
Art: Florian Legters
Muziek: Djurre de Haan
Postproductie: De Grot 
Mediastrategie: UM
Digital magazine: De Reclamefabriek
Branded content: DPG Media

 

Eekhoorn speelt hoofdrol in ASN Bank-campagne

Nog meer duurzaamheid: ASN Bank spreekt de ambitie uit om 'koploper in duurzame verandering' te zijn. 'Maar wie koploper wil blijven, moet zich continu aanpassen. De klimaat-, energie- en biodiversiteitscrisis vragen om een versnelling van de duurzame transitie. Daarbij rijst de vraag: welke rol kan een duurzame bank spelen?', aldus de bank.

Die vraag stond centraal bij het ontwikkelen van een nieuwe merkstrategie van ASN Bank die richting moet geven aan de propositie, marketingcommunicatie en een nieuwe fabeldierencampagne. De campagne is ontwikkeld door Selmore, het vaste reclamebureau van de bank.

Renée Ras, lead missie, merk en klantrelatie ASN Bank: 'We zagen in doelgroeponderzoeken dat een grote groep mensen wel duurzame keuzes wil maken, maar het ook heel lastig vindt. Het is ingewikkeld, duur of saai. We hoeven ze niet te vertellen dat verandering nodig is, dat weten ze wel, maar ze hebben behoefte aan concrete oplossingen en handvatten die helpen om makkelijker duurzame keuzes te maken binnen hun eigen belevingswereld.'

Ze vervolgt: 'We willen facilitator zijn van duurzame keuzes. Dat doen we met onze bankproducten, maar ook via het nieuwe platform Vanaf Hier en handvatten als de Duurzame Kieswijzer en Duurzame Cadeaugids. We richten ons op iedereen die duurzame keuzes wil maken.'

In de 3D-campagne krijgt de 'ASN-eekhoorn', onderdeel van het bekende fabeldierenconcept van de bank, een grotere rol. Niels Westra van Selmore: 'We laten zien dat ASN Bank -de eekhoorn in het verhaal- heel goed weet waar de Nederlander mee worstelt als 'ie duurzame keuzes wil maken. En de bank draagt daar graag oplossingen voor aan. De dieren in de familie staan symbool voor menselijk gedrag. Alle dieren hebben groene bedoelingen, maar ieder op zijn eigen manier. In de komende jaren komen de dieren terug op verschillende platforms.'

De campagne wordt op televisie en online uitgerold.

Credits:
ASN Bank: Renée Ras, Anke Veldhuizen, Noortje Krakers, Margot Bouwman
Bureau: Selmore Creative Agency
Productiemaatschappij: Ambassadors
Muziek & geluid: Public Audio
Gedragswetenschap: Ben van Hamersveld

 

HelloTV zet 'VAR-moment' centraal in tv-commercial

De nieuwe tv-commercial van HelloTV (voorheen PlatteTV) speelt in op de 'groeiende behoefte van consumenten naar grotere tv's, aldus de tv-winkel. 'In onze twaalf winkels zijn alle maten tv's vertegenwoordigd, tot wel 98 inch.'

In de tweede tv-commercial van HelloTV sinds de oprichting eerder dit jaar speelt acteur Jochen Otten, bekend van onder meer Sluipschutters, de hoofdrol. Eerder zagen we hem als inbreker, nu kruipt hij in de huid van scheidsrechter. Hij wil niet meer naar de rand van het veld lopen bij een VAR-moment en dus is hij op zoek naar een groot scherm. Het zal geen verrassing zijn dat hij hiervoor aanklopt bij HelloTV.

De campagne wordt online en op televisie uitgerold en wordt onder meer uitgezonden rondom nationale en internationale sportwedstrijden. De campagne is bij HelloTV inhouse ontwikkeld, in samenwerking met productiemaatschappij HolyFools.

Credits:
Adverteerder: HelloTV
Concept: Thomas Nieuwenhuizen, Jasper Symons
Productie: Content Unit HelloTV en HolyFools
Media-inzet TVC: Marianne van Soomeren en Featly Media
Media-inzet social en online: Team 5PM

 

Herkenbaar vader-dochter-moment in Toyota-campagne

Met de eerder dit jaar geïntroduceerde taxichauffeur Roy hoopt Toyota een 'menselijker en socialer gezicht' te krijgen. 'We stonden decennialang vooral bekend als een rationele keuze, goedzak Roy moet daar verandering in brengen.' De campagne is wederom ontwikkeld door DDB Amsterdam, het vaste bureau van Toyota.

In de nieuwe merkfilm van Toyota leren we het brand character Roy beter kennen. De film begint met een herkenbaar, maar onvermijdelijk vader-dochter-moment: hij wil zijn dochter uitzwaaien bij de bus voor het schoolkamp, maar zij loopt de laatste meters liever zelf. Als Roy vervolgens zijn werkdag als taxichauffeur begint, ziet hij in de auto dat ze haar knuffel vergeten is. En dus start hij de achtervolging in...

Luuk Maes, head marketing communication Toyota, steekt zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken. 'We zijn lekker op weg met de vernieuwde campagne. Onderzoek van Validators laat zien dat Nederlanders het merkkarakter Roy sympathiek vinden. Terwijl de automarkt onder druk staat, zien wij groei in de hele merkfunnel.'

De campagne wordt op televisie en online uitgerold.

Credits:
Toyota Nederland: Luuk Maes, John de Wit, Stefan Kleinrouweler, Kevin Adams, Martijn van de Ven
Strategie en creatie: DDB Amsterdam
Regie en filmproductie: Pink Rabbit, Ismael ten Heuvel x Rogier Hesp
Edit: MRTN
Post productie: Crabsalad
Muziek: Tom Tukker
Sound: Public Audio

 

'Borstkankeralfabet' moet jongvolwassenen beter bekend met borstkanker maken

Jaarlijks krijgen 17.000 Nederlandse vrouwen en honderd mannen de diagnose borstkanker. Wat veel mensen echter minder goed weten, is dat 20 tot 25% van deze diagnoses wordt gedaan bij mensen die jonger zijn van vijftig jaar.

Reden genoeg voor het Alexander Monro Ziekenhuis en de Breast Care Foundation het Borstkankeralfabet te introduceren, onderdeel van de door TBWA\Neboko ontwikkelde campagne 'Ken je borsten'. In het Borstkankeralfabet worden 26 factoren en symptomen met betrekking tot borstkanker op een opvallende en toegankelijke manier uitgebeeld, aldus het reclamebureau.

Marjolein de Jong, bestuurder van het Alexander Monro Ziekenhuis en oprichter van de Breast Care Foundation, benadrukt de urgentie van de campagne. 'In Nederland krijgt één op de zeven vrouwen in haar leven te maken met borstkanker; bewustzijn en educatie rond het onderwerp is daarom ontzettend belangrijk. Hoe eerder we vrouwen, maar ook mannen kunnen diagnosticeren, hoe groter de kans op genezing.'

De campagne heeft als doel om jongvolwassenen te helpen hun borsten en de 26 factoren van borstkanker beter te leren kennen. Het 'Borstkankeralfabet' moet deze factoren en veelvoorkomende symptomen van borstkanker met behulp van -eveneens 26- letters van het alfabet illustreren.

'We hebben tijdens het maken van de campagne vooral geleerd hoe weinig mensen er bekend zijn met de symptomen van borstkanker. We kennen allemaal de bekende knobbel, maar er zijn zoveel meer symptomen en factoren om op te letten. We konden er zelfs een volledig alfabet mee vullen. Hopelijk biedt ons alfabet een geheugensteun voor alle mannen en vrouwen in Nederland, en kan borstkanker op deze manier eerder gedetecteerd worden’, aldus Darre van Dijk van TBWA\Neboko.

Het Borstkankeralfabet werd vandaag bij de Jaarbeurs Utrecht gelanceerd met een krachtige foto. Precies 26 patiënten, artsen, verplegers, familieleden en vrienden van borstkankerpatiënten poseerden elk met een letter van het Borstkankeralfabet voor hun borst. Ook BN'ers Floortje Dessing en Jörgen Raymann namen deel aan de fotoshoot.

De campagne wordt online en in outdoor uitgerold.

borsten
Floortje Dessing e.a. tonen 'Ken je borsten'-campagne.
Credits:
Opdrachtgevers: Alexander Monro Ziekenhuis/ Breast Care Foundation
Bureau: TBWA\Neboko
PR: Ovide Agency
Mediabureau: EssenceMediacom
Productie: Make
Fotograaf: Maxime Cardol (represented by Czar Amsterdam)
DOP: Tom Enzler
Geluid: Joris Prakken
Locatie lancering campagne: Jaarbeurshallen Utrecht
Techniek: Raam Digital Cinema

 
premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie