Premium

Esther Overmars verruilt Springbok voor Here

De topstrateeg (rechts) voelde het verlangen 'een eigen pad' te volgen. 

V.l.n.r.: John de Vries, Willemijn Reuvers, Esther Overmars

Esther Overmars is aangesteld als de nieuwe director of strategy van het jonge bureau Here. Ze werkte de laatste drie jaar bij Springbok (voorheen Dawn), meest recent als strategy lead. In een verder verleden was ze strateeg bij onder meer UM Nederland en N=5. 

Naast haar brede ervaring in de bureauwereld is Overmars actief jurylid, onder meer bij de Cannes Lions, Eurobest en Effie Awards. Ook is ze sinds 2018 actief als bestuurslid van onderzoeksinstituut SWOCC, waar ze recent de publicatie Purpose Oriëntatie uitbracht, een onderzoek dat merken handvatten moet bieden om 'meer purpose-gedreven te worden'. 

Vrije rol

Overmars zegt recentelijk steeds meer het verlangen te hebben gevoeld om 'een eigen pad' te volgen. 'In een meer vrije en ondernemende rol kan ik bij Here, samen met het team, het verschil voor klanten maken - zowel strategisch als creatief.'

Het team van Here is klein, en bestaat uit de oprichters John de Vries en Willemijn Reuvers. Esther Overmars neemt het stokje over van strategy director en tevens medeoprichter Joram Helmer, die recent het bureau vanwege persoonlijke omstandigheden verliet. Het is de bedoeling dat Overmars op termijn medepartner van Here wordt. 

Het Amsterdamse bureau Here, gevestigd in Soho House en opgericht in 2020, werkt voor opdrachtgevers als Fisherman's Friend, Dierenbescherming en Nyenrode University. 

Het is niet bekend wie de vrijgekomen functie van Overmars bij Springbok gaat vervullen.

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie