Dit zijn de freelancer uurtarieven voor Marketing, Communicatie en Sales in 2021

Opdrachtgevers laten zich vaak leiden door het uurtarief van een freelancer, terwijl de doelstelling van de opdracht leidend zou moeten zijn

Regelmatig stellen opdrachtgevers harde eisen zoals een maximaal uurtarief en een maximaal aantal uur voor een opdracht, terwijl dit niet altijd realistisch is. Het hebben van een budget en een richtprijs is belangrijk, maar de doelstelling die te behalen valt is belangrijker. Want als je puur op het uurtarief af zou gaan, zou het zomaar kunnen dat een freelancer met een veel hoger uurtarief (en doorgaans meer kennis en ervaring dan iemand met een lager tarief) de opdracht naar een hoger niveau tilt, de doelstelling haalt en een beetje extra doet én alles in de helft van de tijd die je voor ogen had.

Het uurtarief van een freelancer is niet toepasbaar op iedere opdracht

Hoeveel een freelancer kost ligt aan de ervaring van de freelancer, het niveau van de freelancer, het vakgebied waarin de freelancer actief is, de specifieke kennis en natuurlijk de vraag naar de expertise. Daarnaast beïnvloedt ook de opdracht die je aanbiedt het uurtarief dat een freelancer hanteert. Hiervoor zijn vooral de duur en de complexiteit van een opdracht en ook het aantal uur per week dat een freelancer wordt ingehuurd bepalend.

Het kan ook voorkomen dat een freelancer een lager uurtarief hanteert voor een langere opdracht (meer zekerheid) dan voor een kortere (snel weer moeten gaan werven voor een nieuwe opdracht). Het is belangrijk dat je hier samen met de freelancer goede afspraken over maakt en deze ook vastlegt in een modelovereenkomst. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Wat zijn de gangbare tarieven voor freelancers?

Hoeveel een freelancer per uur vraagt, heeft dus te maken met de inhoud van de opdracht, de locatie, de lengte van de opdracht, de benodigde werkervaring en de specialistische kennis van de freelancer. Kijk daarom eerst naar de eigenschappen en vaardigheden die je nodig hebt voor je opdracht, de doelstelling van de opdracht en zoek daar dan de meest geschikte freelancer bij. 

Het is ook altijd goed om te controleren of het uurtarief dat jij voor ogen hebt, realistisch is voor de expertise, vaardigheden en/of ervaring die je vraagt. 

Om je een indicatie te geven van wat de tarieven zijn die freelancers eind 2021 hanteren, vind je hieronder een overzicht met alle gemiddelde indicatieve uurtarieven van freelancers actief bij Jellow per vakgebied, gespecificeerd op ervaringsniveau in jaren binnen Marketing, Sales, Communicatie, Design, Development en IT. 

indicatieve uurtarieven

Meer gespecificeerd zie je binnen marketing sales en communicatie op functietitel niveau dat de uurtarieven die freelancers hanteren uiteenlopen. Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde uurtarieven die freelancers bij Jellow hanteren met functies binnen Marketing, Communicatie en Sales, op basis van ervaringsniveau.

overzicht uren tarief

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →