Kingsday ontwikkelt korte thriller voor MINI

De film Portfolio kwam tot stand in samenwerking met Czar JR.

Met de introductie van MINI Clubman heeft MINI het roer radicaal omgegooid. Dat transformatieproces rondt men nu af met een ander soort campagne, waarin het niet draait om nieuwe modellen maar om het vertellen van een goed verhaal (met een MINI-twist).

In de korte thriller van 6 minuten rijdt een jonge man ‘s avonds naar huis rijdt om zich voor te bereiden op… ja, op wat eigenlijk? Aan het eind blijkt dat heel iets anders dan je dacht.
 
De film is te zien op de site van MINI en wordt met een online campagne verder verspreid. Hiervoor werd onder andere samengewerkt met enkele online influencers, die ook bijrollen hebben in de film. In een paar bioscopen is Portfolio in het voorprogramma te zien van grote blockbusters.  
 
JONG TALENT
De film is van de hand van regisseur Eché Janga en filmer Paul Özgür, die beide de laatste jaren naam hebben gemaakt in de Nederlandse filmwereld. Janga met de film ‘Helium’ die twee Gouden Kalveren won en Özgür met onder andere de veelbekroonde film ‘Prins’ van Sam de Jong. De song (‘The Night’) die een grote rol speelt in de film is speciaal voor de film gecomponeerd door Niels den Otter. Model Lisa van Vlijmen heeft ook een rol.
 CREDITS:
Kingsday ism Czar JR
Regie Eché Janga
Uitvoerend producent Karlijn Paardekooper
Producer Wies Dammers
Cinematografie Paul Özgür
Artdirector Rik van Os
Geluid Michiel de Boer
Componist  Niels den Otter - Audentity

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie