Bol.com wordt e-slijter

Bol.com gaat bier, wijn en sterke drank leveren. Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP is er niet happy mee.

Bol.com wordt e-slijter
Bol.com

Bol.com verkoopt vanaf woensdag ook drank. Klanten kunnen via de site onder meer wijn, speciaalbier en sterke drank kopen. Het platform, dat eigendom is van Ahold Delhaize, zegt dat bij aflevering van de drank aan de deur wordt gecontroleerd of de koper wel achttien jaar of ouder is.

Op de site staat het drankassortiment van andere aanbieders, waaronder Belgian Beer Factory en Tasting Collection. Ook verkopen bedrijven die eveneens onderdeel zijn van Ahold Delhaize, zoals Gall & Gall en Albert Heijn, voortaan alcoholische dranken via Bol.com.

Bol.whisky
Bol.whisky Bol.com

STAP

Bol.com verzekert dat alle partners al ruime ervaring in het verkopen en verstrekken van drank hebben en samen met hun vervoerders zorgen voor de naleving van de leeftijdscontrole.

Volgens Wim van Dalen, directeur van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP is de stap van Bol.com geen goed nieuws. 'Hierdoor wordt de beschikbaarheid van alcohol verruimd en dat gaat tegen het overheidsbeleid in. We hebben nu al zo’n 70 tot 80 duizend fysieke verkooppunten en de onlineverkoop groeit nog steeds. Ik ben ook benieuwd hoe de leeftijdscheck gaat.'

Bron: ANP

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie