Erland Galjaard vertrekt bij RTL

Hij stapt per 1 mei na 21 jaar op.

Galjaard is algemeen programmadirecteur bij RTL.

Voordat Galjaard zijn volgende stap bepaalt, last hij een 'creative sabbatical' in om zich te richten op eigen projecten op het gebied van onder andere drama, gezondheid en muziek. Tot Galjaards opvolger bekend is, wordt de dagelijkse operatie vanaf 31 maart overgenomen door programmadirecteur RTL 7 en RTL Z Marco Louwerens en RTL programmacoördinator Ellen Meijerse. Voorlopig neemt CEO Sven Sauvé overkoepelend de programmatische kant waar en is CCO Matthias Scholten verantwoordelijk voor formatontwikkeling voor zowel de B2B als de B2C markt.

 

 


Kijktijd
Galjaard bouwde het afgelopen decennium aan een succesvol RTL. Onder meer met het terugbrengen van groot familie entertainment, het lanceren van nieuwe genres als hulp-tv en het vernieuwen van Nederlands drama en entertainment. 

Zijn positie stond in de media al enige tijd ter discussie, onder meer door tegenvallende kijkcijfers rond RTL Late Night. De afgelopen periode had RTL in lijn met de lineaire tv-markt te kampen met teruglopende kijktijd. 

Erland Galjaard: 'Het tv-vak is het mooiste vak dat ik ken. De afwisseling, de creativiteit, de vakmensen waar je dagelijks mee te maken hebt en de impact die het heeft, zijn ongeëvenaard. Daar staat een grote verantwoordelijkheid tegenover die soms alles beheerst. Na 21 jaar wil ik ontdekken wat er gebeurt als ik uit die hectiek stap en m’n creativiteit op andere vlakken inzet. Ik ga voor de verandering eens van RTL genieten als kijker. Wat daarna komt, heb ik nog niet besloten.'

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie