Future proof met Salesforce Commerce Cloud & Page Designer

Een digitale transformatie door digital agency Dept resulteert in een future proof website voor kinderwagen-innovator Bugaboo.

Een platform-migratie, een nieuw design, de implementatie van een gloednieuw contentmanagementsysteem, en dat alles in slechts vier maanden. Dit was de uitdaging die Dept aanging voor kinderwagen-innovator Bugaboo. Door intensieve samenwerking, slimme oplossingen, vergaande kennis van Salesforce Commerce Cloud (SFCC) en grensverleggende innovatie, is Bugaboo.com nu live. Een innovatieve webshop, klaar voor de toekomst. En hoe.

Wereldwijde rollout

In juni startte Dept aan de migratie naar SFCC van Bugaboo’s webshop. De launch moest gepaard gaan met een global rollout in 26 landen om te verzekeren dat ieders kroost cool, comfortabel én gecustomized van A naar B vervoerd kan worden – waar dan ook ter wereld – met een website die geen minuut offline is.

Bugaboo phone screen
De toepassing van page Designer is uniek in e-commerce

Samenwerking, maatwerk en innovatie

De uitdagingen waren niet mals voor Dept. Om de korte time to market en migratie mogelijk te maken, zocht ons team een weg tussen de ambities van Bugaboo en die van de betrokken designers en developers, het implementeren van nieuwe Salesforce Commerce Cloud-technologie, en het halen van de harde deadline van Black Friday. Gelukkig maakte unieke features zoals het gloednieuwe Page Designer, Livewords en customization-tools het project een succes. En doordat Bugaboo een uniek product heeft wat configureerbaar is, was er ook maatwerk nodig. Zo hebben we een configurator ontwikkeld waarmee een kinderwagen zelf kan worden samengesteld door de klant.

Bugaboo on laptop

De eenvoud van Page Designer

Op basis van de Bugaboo huisstijl, hebben we het design ingericht, de ux patterns toegepast, en maximaal gebruik gemaakt van de standaard features van SFCC om zo kosten en doorlooptijd te besparen. Bij deze toepassingen binnen de migratie hoorde ook de implementatie van Page Designer: een nieuwe feature van SFCC die het voor marketingafdelingen eenvoudig maakt om content pagina’s te creëren in een gebruiksvriendelijke omgeving. Het werkt als een canvas waarmee op basis van drag & drop elementen slim toegevoegd en gewijzigd kunnen worden. De toepassing van het nieuwe Page Designer is een unicum binnen e-commerce.

Bugaboo zoom in

Development met Dept SFRA

Bij het bouwen van de Bugaboo-webshop, heeft Dept gebruik gemaakt van een inhouse-ontwikkeld framework; de Dept SFRA (Storefront Reference Architecture). Dit is een uitbreiding op de versie van Salesforce. Dept zet deze in voor klanten om meer snelheid te kunnen maken tijdens migratie en development.

Met de Dept-versie van dit framework is de code meer modulair opgezet en is de front-endcode aanzienlijk gemoderniseerd. Zo is de afhankelijkheid van JQuery en Bootstrap losgelaten waardoor de front-end set-up een stuk flexibeler, lichter en sneller is. Ook is de basis uitgebreid met nieuwe componenten en classes voor o.a. video, lightboxes en formulieren. Bovendien ondersteunt de Dept SFRA Service Workers, wat een cruciaal onderdeel is van Progressive Web Applications (PWA). Dit levert snellere websites op die ook offline zijn te gebruiken.

Bugaboo ipad

Mogelijkheid voor groei

De migratie en go-live van Bugaboo.com zijn pas het begin van de partnership tussen Bugaboo en Dept. De komende tijd werken we aan het implementeren van interactive 3D-modellen, het optimaliseren van Livewords en Page Designer, en het implementeren van nieuwe features zoals het kunnen delen van gemaakte configuraties. Met deze ambities en plannen zal Bugaboo de komende jaren het verschil gaan maken in e-commerce.