'Kleine omroepen moeten opgaan in groter geheel'

Kleinere omroepen, zoals de IKON of de Boeddhistische omroep, moeten bij grotere omroepen gevoegd worden.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Dat is een van de aanbevelingen van de visitatiecommissie Landelijke Publieke Omroep. Deze commissie onder leiding van Annie Brouwer-Korf (oud-burgemeester van Utrecht) heeft het functioneren van het Nederlandse omroepbestel in de afgelopen vijf jaar onder de loep genomen. Het visitatierapport werd woensdagmiddag gepresenteerd.

Volgens de commissie kunnen de kleinere omroepen, de zogenoemde 39f-omroepen, aanhaken bij grotere omroepen met een verwante doelstelling. 'De commissie beveelt aan om de christelijke, ledengebonden omroepen die nu al in het bestel zijn vertegenwoordigd, verantwoordelijk te maken voor de zendtijd van de verwante 39f-omroepen en de overige omroepen onder te brengen in een overkoepelende organisatie', staat in het rapport.

Die gedachtegang zou kunnen inhouden dat de IKON bij de NCRV onderdak krijgt en de RKK integreert met de KRO. De Boeddhistische omroep kan met de andere zendgemachtigden die overblijven opgaan in een grote omroep.

De visitatiecommissie heeft een soortgelijk plan met de educatieve omroepen. Gisteren werd al bekend dat de commissie een vernietigend oordeel had over omroep Llink. Die omroep zou mogen verdwijnen. Over Omroep Max werd een positief advies gegeven.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie