Laurens Miedema (Karwei) spreekt op Online Video Event

'Wat werkt, is eenvoud’

  • Commerce
  • 17 May 2017
  • Redactie Adfo Groep

Laurens Miedema is manager Marketing en Communicatie bij Karwei. Op het Online Video Event, 27 juni aanstaande, geeft hij een kijkje in de online videokeuken van Karwei, en legt hij uit wat wel en niet werkt qua formats en strategie.

Op de vraag welk onderdeel video uitmaakt van de customer journey, zegt Miedema: ‘Die ene journey bestaat niet. Die is voor iedereen anders. Klanten komen om veel verschillende redenen bij Karwei. Iemand die schroeven nodig heeft, kijkt anders naar Karwei dan iemand die op zoek is naar een vloer. Als een kraan lekt, gaat iemand gericht op zoek naar de juiste materialen. Die gaat niet eerst allerlei lampen staan bekijken. Zo zijn er wel drie miljoen customer journey’s.

'De kracht zit hem in denken vanuit de klant en wat onze rol is in de aankoop van de consument. Bij Karwei draait het om touchpoints in dat aankoopproces, dat we grofweg hebben verdeeld in drie onderdelen: bouwen, repareren en mooi maken. Bij onze bouwmarkt mag de consument er vanuit gaan dat we schroeven en andere spullen hebben. Dus ligt de focus in onze communicatie op het mooi maken in combinatie met actuele, moderne producten.’

Lees hier het hele verhaal (premium content).

Andere sprekers op het Online Video Event:

Jonas Braun, verantwoordelijk voor Media Strategy & Special Projects bij Lidl Belgium & Luxemburg, presenteert een case die is genomineerd voor een Belgische AMMA award, in de categorie Media Advertiser of the Year 2017.

 

 

Maddie Raedts behoort volgens het Amerikaanse zakenblad Forbes tot de 30 meest talentvolle jonge ondernemers. Raedts runt samen met Emilie de Tabor Influencer Marketing Agency (IMA). IMA koppelt grote bedrijven aan online rolmodellen, zoals vloggers en YouTubers. Maddie en Emilie mogen bekende merken als Albert Heijn, Unilever, Sony en Calvin Klein tot hun klanten rekenen.

En native advertising specialist Bob ten Berge slaat bij RTL bruggen tussen merken, de kanalen van StukTV én de platformen van RTL op TV en online. Via creatieve concepten en een slimme distributiestrategie helpt hij merken via online video en crossmediale campagnes aan een groot bereik onder millennials.

Bekijk hier het hele programma en schrijf u in.

Advertentie