Loyalty 2.0: Aandelen Blokker sparen bij Blokker

Binnen loyalty-programma Blokker&Jij start de retailer eind november met ‘Blokjes Blokker’.

Blokker
Shutterstock

Blokker komt binnen zijn bestaande loyalty-programma ‘Blokker&Jij’ met iets nieuws: ‘Blokjes Blokker’. Daarmee kunnen klanten vanaf eind november de punten die zijn binnen Blokker&Jij sparen, verzilveren in certificaten, liefkozend ‘Blokjes Blokker’ genoemd.

Michiel Witteveen, ceo van Mirage Retail Group, de moedermaatschappij van Blokker, sorteert hiermee voor op een mogelijke beursgang van Blokker. ‘Nu is Blokker nog geen beursgenoteerd bedrijf. Mocht Blokker in de toekomst naar de beurs gaan, dan kunnen de certificaten eventueel worden omgezet in aandelen Blokker of gelijkwaardige effecten. Op dit moment is dat één van de opties die Blokker verkent.’

'Van ons allemaal'

Blokker speelt met de stap in op het ‘van-ons-allemaal-gevoel’ en nodigt klanten uit om mee te delen in ‘mogelijk toekomstig (gezamenlijk) succes’. Klanten worden dan ‘Blokjes Houders’. Het heeft in de verte iets weg van het initiatief ‘Koop de Hema’, waarin Hema-fans zich organiseren om gezamenlijk (een deel van) te kopen om Nederlands detailhandel-erfgoed te behouden. Bij Blokker komt het initiatief echter van binnenuit. Witteveen: ‘Blokker is er voor alle Nederlanders en met Blokjes Blokker wordt de winkel een beetje van alle Nederlanders. Zo kunnen wij samen delen in het succes en Blokker echt van ons allemaal maken.’

Albert Heijn kwam overigens al eerder met de mogelijkheid om (toen nog) koopzegels om te zetten in aandelen via het zogeheten AH Vaste Klanten Fonds. Dat werd in 1992 opgericht om klanten van Albert Heijn de gelegenheid te bieden in het supermarktconcern te beleggen. Het fonds werd in 2006 stopgezet, omdat de belangstelling voor het fonds terugliep en omdat er investeringen gedaan moesten worden als gevolg van veranderingen in wet- en regelgeving die als 'buitenproportioneel' werden gezien.
 

Hoe het werkt

Binnen de app Blokker&Jij kunnen klanten kiezen om 20 gespaarde punten om te zetten in een Blokje Blokker. Elk Blokje Blokker vertegenwoordigt een certificaat van een aandeel in Blokker. Indien Blokker winst maakt en dividend uitkeert, hebben certificaathouders ook recht op dividend. Voor de registratie en het toekennen van certificaten werkt Blokker samen met Bits of Stock. Om Blokjes Houder te worden, hebben klanten een Bits of Stock account nodig, waar de Blokjes Blokker op kunnen worden geboekt.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie