Online diamantjuwelier Baunat lanceert merk voor synthetische diamanten ‘Valquère’

‘Lab grown’ diamanten zijn toegankelijker voor een bredere doelgroep omdat ze stukken minder duur zijn dan natuurlijke diamanten.

'High Pressure High Temperature'

Een stuk goedkoper en geen gedoe over ellendige werkomstandigheden in diamantmijnen (hoewel er middels het Kimberley Process stappen zijn gezet op dit gebied). Dat zijn twee grote voordelen van synthetische diamanten – ook wel ‘lab grown’ of ‘gekweekte’ diamanten genoemd - ten opzichte van natuurlijke diamanten. En dan hebben we het nog niet eens gehad over (het gebrek aan) een duurzame visie in de diamantindustrie.

Het zijn redenen waarom ‘lab grown’ steeds populairder wordt. In de Verenigde Staten is momenteel al ongeveer de helft van alle diamanten verlovingsringen synthetisch, wat een indicatie is voor de snelle ontwikkeling van deze markt. Om die reden heeft online diamantjuwelier Baunat – of althans de groep daarboven - een merk gelanceerd voor dit nieuwe type diamanten: ‘Valquère’. De juwelen zullen verkrijgbaar zijn op valquere.com en in de verschillende showrooms van de Baunat Group.

Baunat-topman Stefaan Mouradian zegt te geloven dat Valquère’ naast het bestaande Baunat kan bestaan, elk met hun eigen propositie en doelgroep.

Vakmanschap

Valquère staat volgens Baunat voor ambachtelijk Europees vakmanschap gecombineerd met geavanceerde technologie van lab grown diamanten. Het merk wil zich onderscheiden door exclusieve designs aan te bieden, waaronder grote diamanten, fantasievormen en gekleurde diamanten. De prijzen van de meeste Valquère-juwelen liggen tussen de vijftienhonderd en vierduizend euro, met enkele ontwerpen die boven de tienduizend euro uitkomen.

HPHT

Lab grown diamanten worden gemaakt door het repliceren van de omstandigheden waarin natuurlijke diamanten ontstaan, namelijk onder hoge druk en hoge temperatuur, met behulp van geavanceerde technologieën. Dit proces wordt vaak aangeduid als de ‘High Pressure High Temperature’ (HPHT) methode of de ‘Chemical Vapor Deposition’ (CVD) methode.

De resulterende diamanten hebben vergelijkbare fysische, chemische en optische eigenschappen als natuurlijke diamanten, waardoor ze in veel toepassingen kunnen worden gebruikt, waaronder in sieraden.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie