Smartphone nu meest gebruikte apparaat voor online

Dat blijkt uit de Media Standaard Survey 2016.

De organisaties voor de Nederlandse mediabereiksonderzoeken, NLO, NOM, SKO en Vinex komen met de zesde rapportage over mediagebruik en –gedrag uit de Media Standaard Survey.

Uit deze rapportage blijkt dat vrijwel iedereen in Nederland (93%) gebruikmaakt van internet, waarbij 65-plussers en laag opgeleiden een inhaalslag maken. De smartphone is voor het eerst het meest gebruikte apparaat om online te gaan, met een grote stijging in drie jaar tijd van 57 procent in 2014 naar 75 procent in 2016. 

Andere opvallende resultaten:
- 42 procent van de jongeren van 13-19 jaar luistert weleens radio via de smartphone
- 48 procent van de 20-34 jarigen leest weleens een dagblad/krant via de smartphone
- 27 procent van de 20-34 jarigen leest weleens een tijdschrift/magazine via de smartphone
- Het aantal huishoudens met een connected/smart tv (directe online toegang via het tv-toestel) is verder significant gestegen naar 37 procent in 2016>

Kantar TNS voert sinds 2011 de Media Standaard Survey (MSS) uit, in opdracht van de Nederlandse mediabereiksonderzoeken. Dit onderzoek levert normcijfers op die in de afzonderlijke bereiksonderzoeken worden gebruikt voor weging en werving. De uitkomsten zijn representatief voor alle huishoudens in Nederland en alle individuen van 13 jaar en ouder. In 2016 zijn 6.060 huishoudens en 5.195 personen van 13 jaar en ouder ondervraagd.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie