'Warenhuizen gaan weer goed in New York'

Warenhuisketens doen aan renovatie en uitbreiding

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

V&D heeft het zwaar, de Bijenkorf sluit vestigingen, maar in New York lijkt het juist beter te gaan met warenhuizen. Dat schrijft Retailtrends in het aprilnummer.

Warenhuisketen Nordstrom bouwt nu de ‘Nordstrom Tower’. Als dit gebouw in 2018 opengaat, is het het op één na hoogste gebouw van de VS. De eerste zeven verdiepingen worden gereserveerd voor de flagshipstore van de retailer.

Tweede Barneys

Verder in de planning ligt de eerste winkel van het luxe warenhuis Neiman Marcus op Manhattan (23.000 vierkante meter), Saks Fifth Avenue opent volgend voorjaar een tweede winkel bij het World Trade Center, Barneys zal in die periode zijn tweede winkel openen en het eerder genoemde Nordstrom schijnt op te zoek zijn naar nog een nieuwe winkelplek.

Daarnaast renoveren Macy’s, Saks en Bergdorf Goodman hun bestaande winkels, iets wat ‘tekenend voor de comeback van het warenhuis’ vindt.

Het einde van de winkel is dus nog niet in zicht.

René Repko haalt in zijn column in het aprilnummer van Tijdschrift van Marketing de TedX-Speech van Scott Galloway aan waarin hij zegt dat ‘pure players’ zoals Amazon het niet kunnen redden zonder winkels.

Hij voorziet het einde van die ‘pure players’, omdat ze onder andere bedreigd worden ‘door slimme robuuste magazijnen, ook wel winkels genoemd’.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie