Chrome gaat superincognito en Samsung lanceert een nieuw mobiel tijdperk

Social content bureau Blauw Gras praat je bij in de #lekkersociaal.

Lekkersociaal
Lekkersociaal

Chrome gaat superincognito

Als je dacht dat je in incognitomodus je stiekeme internetgedrag kan verbergen, dan heb je het mis. De wereld van het internet is je toch slimmer af. Webdesigners en programmeurs zijn al lange tijd in staat om een incognitogebruiker te achterhalen. Soms met een triest einde, want websites kunnen vervolgens een specifieke gebruiker blokkeren. Maar hoe kan dat nou? 

We leggen het je uit. Chrome beschikt over ‘FileSystem API’, dit wordt uitgezet als jij bijvoorbeeld denkt dat je in incognitomodus goedkopere vliegtickets kunt scoren. Websites zijn zo niet meer in staat om permanente of tijdelijke bestanden te plaatsen in je systeem, maar dan komen programmeurs en webdesigners om de hoek kijken. Zij konden via deze FileSystem uitzoeken of een gebruiker iets had opgeslagen. Gevolg? Websites weten je altijd te vinden. Niet zo incognito dus. 

Daar wil Google iets aan veranderen. In de komende versie van Chrome worden bestanden tijdelijk opgeslagen in het werkgeheugen. Zodra je de browser sluit, worden de bestanden gewist. Dit moet ervoor zorgen dat websites een incognitogebruiker niet meer kunnen achterhalen. Klinkt goed, toch? Vanaf de 74e editie kun je de nieuwe incognito-oplossing handmatig inschakelen. Nog even geduld, want Chrome draait momenteel in versie 72. 

Advertentie
advertisement
Chrome
Chrome Chrome

LinkedIn Live

Ben je lekker aan het netwerken? Of hard aan het werk om al je connecties te verzamelen op LinkedIn? Het platform is bezig om zijn functies uit te breiden. En zo werd LinkedIn Live, een week geleden, op de wereld gezet. Hoera! 

Met deze tool kunnen we straks live meekijken naar persconferenties, beurzen, nieuwe productpresentaties en meer. Real-time video wordt uitgezonden voor specifieke groepen mensen of voor gebruikers van LinkedIn over de hele wereld. Tot nu toe draait LinkedIn Live op de bèta testversie die alleen te gebruiken is in de VS. Of we straks écht allemaal video’s kunnen uitzenden, is nog onduidelijk. Laten we het experiment afwachten! 

LinkedIn
LinkedIn LinkedIn

VR-bril voor 6000 euro

Ken je die kartonnen VR-brillen nog? Zo een voor 5 euro waar je dan je smartphone inschuift? Er is nu iets nieuws op de markt, namelijk een virtualrealitybril van 6000 euro. Wat kunnen we voor deze prijs verwachten?

Het Finse techbedrijf Varjo heeft de bril uitgebracht. Zij zeggen dat je in een wereld zal stappen waarbij alles net zo scherp zal zijn als het menselijk oog. Dat blijkt dus écht zo te zijn. Personen die de VR-bril in de praktijk hebben uitgetest, kunnen dit bevestigen. 

De VR-bril wordt alleen geleverd aan bedrijven. Daarbij komt een servicelicentie van 995 euro die per jaar betaald moet worden. We kunnen hier in ieder geval mee met deze haarscherpe techniek, want de bril wordt uitgebracht in Nederland en 33 andere landen. 

VR-bril
VR-bril VR-bril

Samsung Galaxy Fold

Over nieuwe uitvindingen gesproken, laten we Samsung er eens bijhalen. Altijd al gedroomd van een mobieltje dat je kunt opvouwen? Dat was in ieder geval nog nooit bij ons opgekomen, maar je weet maar nooit wanneer het van pas kan komen. Wat zijn de voordelen? 

Het opvouwbare boekje is eigenlijk een uitklapbare tablet van 7,3 inch. Het is het grootste smartphonescherm van Samsung ooit en dit nieuws hebben zij afgelopen week met de wereld gedeeld. Je zou denken dat het een heel blok aan je been is om deze uitvinding mee te slepen in je broekzak, maar niets is minder waar. Zo is het mobieltje zelfs 50 procent dunner dan het gemiddelde telefoonscherm. Dit komt doordat Samsung een nieuwe kunststoflaag heeft gebruikt. Daarbij komt het met drie camera’s achterop én een opslagruimte van 512 gb. Dat zijn heel veel foto’s van je hond of kat.

De langverwachte Galaxy Fold is eind april te koop voor 1980 dollar. Ga je mee in dit nieuwe mobiele tijdperk?

 

Samsung
Samsung Samsung

Wij zijn Blauw Gras, aangenaam! Als één van de eerste dedicated social content bureaus weten wij als geen ander waar mensen echt voor in beweging komen.

Reacties:

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie