Premium

Hema speelt op veilig met familie Paashaas, maar die blijkt eng en hartstikke hetero

De Hema presenteert hazen voor Pasen, en niet iedereen is blij.

Ze zaten er bij het AD al lang voor klaar, het nieuwe Hema-thema voor Pasen.

Na de - ahum - ophef vorig jaar toen Hema ons land weggaf door paaseitjes te hernoemen tot verstopeitjes, was het de vraag waar de  winkelketen dit jaar mee zou komen. En hoe het Nederlandse publiek daar op zou reageren.

Opnieuw onder vuur

Nou dat viel niet mee, als we het tenminste moeten geloven:  ‘Hema opnieuw onder vuur om paascampagne’, kopt de krant die er een bloedserieus stukje aan wijdt.

Zo stoort Chantal Coolsma zich volgens het AD aan het stereotiepe gezinsbeeld van een vader, moeder en twee kinderen. 'Beetje jammer. Wie zegt dat de paashaas hetero is? ;-)', schrijft ze op Twitter. 

Het AD besluit het knipoogje dat ze erbij plaatst maar niet over te nemen, dat staat ook niet zo boos.

Uncanny valley-territorium 

Voor een ander punt van kritiek kan het AD bij de terecht dat de bijna-menselijke hazenfamilie simpelweg creepy vindt:

‘Dit is regelrecht uncanny valley-territorium. We zien bij wijze van spreken al hordes kinderen gillend en huilend de HEMA uitrennen.’

Volstrekt onbegrijpelijk

En de Hema zelf? Woordvoerder Arnold Drijver zal niet verwacht hebben dat hij voor de veilige campagne met de familie Haas nog in de pen moest klimmen. Toch kon hij aan de bak. Hij begrijpt de kritiek in ieder geval ‘volstrekt’ niet, schrijft hij het AD. 

In de ietwat kinderachtige stijl van de campagne laat de woordvoerder weten dat Hema 'blij is dat het gezin paashaas aan de paascampagne mee wil werken'. ‘Verder wil het gezin paashaas en Hema er vooral een leuk paasfeest voor kinderen van maken.’ 

 

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie