Meta raadt kleine ondernemers nu af om reclamevorm 'boosts' af te nemen via iOS-apps

Wie boosts afneemt via een iOS-app, betaalt vandaag dertig procent meer. Meta vreest afhakende adverteerders, heeft daarom een alternatief.

© Pavlo Gonchar/SOPA Images via ZUMA Press Wire

Meta heeft nieuws voor kleine ondernemers die boosts afnemen om hun berichten te promoten op Facebook en/of Instagram. Wie een boost inkoopt via de iOS-app van Facebook of Instagram, betaalt vanaf vandaag dertig procent meer. Die commissie gaat naar iOS-uitgever Apple. Meta is tegen die commissie en raadt ondernemers daarom aan om boosts te kopen via een desktopcomputer of de browser op de iPhone. 

Op een desktop of mobiele browser geldt de commissie namelijk niet, en blijft de ondernemer dus de oude prijs betalen. 

Commissie levert enkel Apple geld op

Apple en Meta voeren al jaren een strijd om een commissie op in-app-uitgaven, waar boosts ook onder valt. Overleg tussen de bedrijven heeft geleid tot de situatie waarin boosts vanaf vandaag ook onderhevig zijn aan dertig procent commissie. Het alternatief was de mogelijkheid om boosts inkopen te verwijderen uit iOS-apps, schrijft Meta in een blogpost. Dat wilde het bedrijf niet. Meta beklemtoont in de blog dat de commissie van dertig procent volledig naar Apple gaat, en Meta dus geen voordeel oplevert.

Ondernemers die via iOS-apps boosts willen inkopen, zien vanaf vandaag dus dertig procent hogere prijzen. Meta vreest ongetwijfeld voor meer twijfelende of afhakende ondernemers, en legt in zijn blogpost daarom uit dat boosts voor de oude prijs in te kopen zijn via een computer of de browser op een iPhone.

De nieuwe regels van Apple brengen ook een andere verandering met zich mee. Ondernemers die boosts kopen, kunnen via de iOS-apps niet meer achteraf betalen. Betalen moet nu vooraf. 

Apple's nieuwe commissiebeleid start vandaag in de Verenigde Staten. Later dit jaar volgen meer landen, meldt Meta, dat geen gedetailleerde informatie geeft. Het is wel al wereldwijd mogelijk om via een computer of mobiele browser boosts in te kopen.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie