Facebookbaas maakt podcast en Instagram gaat likes verbergen

Social content bureau Blauw Gras praat je bij in de #lekkersociaal.

Lekkersociaal
Lekkersociaal

Instagram likes

Laten we Instagram er even bijhalen. Het lijkt zo’n onschuldig platform. Maar dat obsessief in de gaten houden van likes, is niet helemaal gezond. De wereld draait om veel meer dan likes en daar zit zeker een kern van waarheid in. Instagram wil hierop inspelen. Daarom zijn zij nu druk aan het experimenteren met het verbergen van likes. Hoe gaat dat in zijn werk?  

Het gaat om een kleine verandering in design, maar met een mogelijk grote impact. Zo zouden gebruikers zelf het aantal likes wel kunnen zien, maar je vrienden zien alleen dat jouw foto is geliked door ‘Jantje en anderen’. Geen exacte getallen meer. Dit moet aanmoedigen dat we met z’n allen authentieke content posten zonder dat je je zorgen hoeft te maken over likes. Jezelf vergelijken met anderen is verleden tijd en een post verwijderen omdat je te weinig likes hebt, dat al helemaal.

Gaat Instagram dit écht invoeren en zou het een slimme zet zijn?  

Advertentie
advertisement
Insta
Insta Insta

Instagram quiz

En we zijn nog niet klaar met Insta, want: nieuwe functie alert! Altijd al gek geweest op een goede quiz? Of zocht je naar een uitbreiding van de poll-functie? Instagram Stories heeft nu een quiz-functie. Zo kun je meerkeuzevragen stellen aan je volgers met welgeteld 4 antwoordmogelijkheden.

Heb je even een slechte dag en geen inspiratie? Is niet erg, want met de dobbelstenen onderaan de sticker kun je gebruik maken van de vragen die al bedacht zijn. Maar zelf een vraag bedenken kan uiteraard ook.

Leuk en aardig om te testen hoe goed je vrienden jou écht kennen, maar voor bedrijven is het ook zeker interessant. Zo kun je bijvoorbeeld een winactie koppelen aan de quiz. Volgers die hoog scoren mogen best beloond worden, toch?

Instagram
Instagram Instagram

Mark Zuckerberg podcast

Ga even relaxen en pak de nieuwe podcast van Mark Zuckerberg er anders even bij. Je hoort het goed, de Facebookbaas is een eigen podcast gestart. Goede voornemens worden waargemaakt hier, want eerder dit jaar zei Mark dat hij in gesprek wilde gaan over verschillende onderwerpen.

Zo gezegd, zo gedaan. De eerste twee afleveringen zijn al te beluisteren via Spotify en hierin praat Facebook-CEO met gasten over de toekomst van technologie. De eerste gaat over wetgeving en de tweede over privacy, regulering en journalistiek.

Interessant weetje is dat Facebook al jarenlang ontkent een media-uitgever te zijn, maar met de komst van de podcasts valt dit te betwijfelen.

FB
FB FB

Facebook stemassistent

We kunnen timers zetten, het weer snel checken en nog veel meer met die virtuele assistenten als Siri, Google Assistent en Alexa. Gewoon wat taken uit handen geven, wat een gemak. Maar komt er straks ook nog een Facebookversie?

Sinds begin 2018 is Facebook bezig met een eigen virtuele assistent. Hiermee willen zij de concurrentie aangaan met de bestaande stemassistenten van Apple, Google en Amazon. Hoe gaat Facebook dit uitvoeren? Dat is nog onduidelijk, maar mogelijk wordt de software onderdeel van de app.

We zijn benieuwd!

FB
FB FB

Wij zijn Blauw Gras, aangenaam! Als één van de eerste dedicated social content bureaus weten wij als geen ander waar mensen echt voor in beweging komen.

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie