Instagram timmert aan de weg en 2019 wordt het jaar van de podcast

Contentmarketing bureau Blauw Gras praat je bij in de #lekkersociaal!

Facebook voegt nieuwe functies toe aan Messenger

De Boomerang, wie kent hem niet? Jij en je beste vriend(in), allebei een glas champagne en dan een leuk bewegend proost-moment maken; we hebben het vast allemaal gedaan tijdens de feestdagen. Het leukste is, dat we dit nu ook via Facebook Messenger kunnen doen! 

Er zijn namelijk nieuwe functies toegevoegd aan de camera in de Messenger-app waardoor we ook hier nog meer foto’s en video’s kunnen sturen. De nieuwe opties zijn naast de Boomerang, de Selfie Mode, wat overeenkomt met de portret functie van de iPhone. Daarnaast kun je nu eenvoudiger navigeren tussen verschillende camerafuncties Normal - Video - Text en zijn er in de text modus nieuwe lettertypen en achtergrondkleuren toegevoegd. Ten slotte zijn er nieuwe Augmented Reality stickers toegevoegd om je foto’s net die extra touch te geven. Uitproberen maar, hè?

Advertentie
advertisement
messenger

Instagram + iOs = nieuwe functie

Nieuw jaar, nieuwe updates! Er is per direct een nieuwe update beschikbaar voor Instagramgebruikers die het mogelijk maakt om een foto of video op meerdere accounts tegelijk te plaatsen. Beheer jij bijvoorbeeld de socials van je werk of heb je een professioneel account naast je privé account? Dan kan je nu met een simpele switch-knop je post op beide pagina’s tegelijk plaatsen. Handig! Let op; deze update geldt alleen voor de iOS gebruikers onder ons, de iPhone liefhebbers dus. Wanneer hij voor Android wordt uitgerold is nog onbekend, afwachten dus.

Instagram

Instagram shaming

We blijven nog even bij Instagram, dit keer geen update maar een opvallend nieuw account; Passenger Shaming. Huh whut? We leggen het je uit; voormalig stewardess Kathleen Shaw heeft een Instagram-account opgezet waar ze opmerkelijk gedrag van vliegtuigpassagiers op plaatst. Ze begon dit account om te laten zien hoe beschamend mensen zich vaak gedragen. Het begon met een aantal eigen foto’s maar liep uiteindelijk totaal (positief) uit de hand. Het account zit nu op 750.000 volgers en ze plaatst ook foto’s van andere ‘fans’. Er is zelfs merchandise te koop! Dit vinden wij, als social liefhebbers, alleen maar prachtig. Het toont maar weer eens de kracht van social aan. Hup Kathleen!

passengershaming

Spotify gaat zich richten op podcasts

Dat podcasts hot zijn weten we, en dat weten ze bij Spotify nu ook! Ze gaan zich dit jaar dan ook vol richten op deze vorm van content. Spotify is volop aan het testen met personaliseringstechnologie om betere aanbevelingen te doen, er komt een update van de app-interface en ze trekken exclusieve podcast-makers aan. Daarnaast start Spotify met het verkopen van advertentieruimte binnen podcasts, dit als middel om inkomsten te genereren uit deze steeds populairder wordende vorm van audio-consumptie. Wij zijn benieuwd en hebben al wat plannen op de plank liggen…

Spotify

Deze bijdrage is geschreven door Blauw Gras. Wij zijn een contentmarketing bureau met een voorliefde voor social media. Wij zijn content creatieven in de digitale wereld. In een notendop; we creëren, produceren en distribueren content vanuit onze thuishaven aan het Amsterdamse IJ.

Reacties: 2

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Renush
Free Solitaire is based on the world’s most popular solo card game. the main advantage of this http://solitairetimes.com game is that players are saved the time and trouble of having to deal out the cards by themselves.
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
suzainlian
Please supply some interest to this sub or as a minimum enlist in mods who will assist make this more effective. The posts on right here are normally best examples of what now not to do and there may be a lot wonderful advice to percentage for the ones inquisitive about content material marketing.
http://www.wewriteessay.co.uk/essay-service
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie