Samsung komt met verticale TV en Facebook ondergaat facelift

Social content bureau Blauw Gras praat je bij in de #lekkersociaal.

Lekkersociaal
Lekkersociaal

Samsung komt met verticale TV

We leven in een verticale wereld. Stories zijn verticaal. Foto’s en video’s kun je beter languit plaatsen. Hoe meer ruimte je kaapt op mobiele schermpjes, hoe beter. Dat verticaal goed scoort, weten we wel. Leuk hoor, maar waarom zou je het niet groots uitpakken?

Wat dacht je van verticale tv? Samsung komt met de Sero, een 43 inch-televisie die je kunt draaien. Speciaal gemaakt voor millennials. Val je hierbuiten? Is niet erg, iedereen mag verticaal tv kijken. Het gaat erom dat we met z’n allen aangemoedigd worden om onze smartphone activiteiten te projecteren. Waarom ook niet? Eindelijk stories in het groot kijken. Yes.

Eind mei wordt deze uitvinding uitgebracht in Zuid-Korea. De televisie dient nog als concept en reacties zullen in de gaten worden gehouden, want is er vraag naar de verticale Sero?

Advertentie
advertisement
Samsung
Samsung Samsung

Apple Pay

Zit je bij ING? En heb je een Apple Device? Dan bof jij, want zoeken naar je portemonnee is straks verleden tijd. ING, de bank met innovatiedrang, kondigde zojuist aan de betaaldienst van Apple mogelijk te gaan maken. Dat betekent dat je straks kun betalen met een iPhone, Apple Watch of iPad. Apple heeft de betaaldienst zelf nog niet officieel gelanceerd in Nederland, maar wanneer wel?

In 2014 werd Apple Pay namelijk in de VS gelanceerd. Al dik 5 jaar geleden dus. We moeten voorlopig afwachten tot banken dit oppakken. Of we kunnen wachten op het moment dat Apple zelf besluit te lanceren. Als je klant bent bij ING, dan heb je geluk.

Apple
Apple Apple

Google data verwijderen

Google kent jou misschien nog beter dan je eigen vrienden. Of je moeder. De zoekmachine weet alles van je. En dan hebben we het ook over de gênante vragen die je stelt. Gelukkig kun je de data verwijderen, maar dit gebeurt altijd nog handmatig. Of toch niet?

Goed nieuws, binnenkort kun je de verzamelde data via Google automatisch laten verwijderen. Je hebt keuze uit een grote schoonmaak na 3 maanden, 18 maanden of een moment naar keuze. Conclusie is dat je als gebruiker meer controle krijgt en taken als deze uit handen kan geven.

Google
Google Google

Facebook facelift

Facebook wordt hier en daar een beetje omgebouwd. Lees: de grootste facelift ooit. Deze week vond de F8 weer plaats. Dit is een conferentie van Facebook waar Mark Zuckerberg allerlei innovaties en functies aankondigt voor ontwikkelaars.

Zo gaat Facebook voor de minimalistische look en verdwijnt de blauwe menubalk in de prullenbak. Het doel? De nadruk vestigen op verhalen en groepen. Dit betekent ook dat Facebook een stuk witter gaat ogen, maar er komt ook een donkere modus. Beter voor je ogen. Daarnaast kunnen we de ‘snelste chatapp van de wereld’ verwachten. De nieuwe versie van de Messenger-app, die deze herfst uitkomt, start in minder dan twee seconden op. Met dank aan Project Lightspeed. Zo heet de vernieuwingsoperatie.

We sluiten af met een goeie quote van Zuckerberg: “De toekomst is privé”.

Facebook
Facebook Facebook

Wij zijn Blauw Gras, aangenaam! Als één van de eerste dedicated social content bureaus weten wij als geen ander waar mensen echt voor in beweging komen.

Reacties: 1

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Kees
Je kunt mobieltjes toch ook liggend bekijken?
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie