Social error zorgt voor kortsluiting en Google voorspelt OV drukte in Maps

Social content bureau Blauw Gras praat je bij in de #lekkersociaal.

Lekkersociaal
Lekkersociaal

Storing

Heeft iemand survivaltips voor 8 uur zonder social media? Pure paniek was het woensdag. Facebook, Instagram en WhatsApp behoren tegenwoordig tot het basispakket van primaire levensbehoeften. Van die storing kregen ook wij zelf kortsluiting in onze bovenkamer.

Verschillende apps van Facebook waren deels of volledig onbereikbaar. Vooral de VS en Europa werden door de storing getroffen. Gebruikers konden geen verbinding maken en op Facebook en Instagram kon je geen berichten plaatsen of laden. In de tussentijd waren gebruikers boos, maar niet alles was verloren. Het ongenoegen kon gelukkig worden geuit via Twitter.   

Advertentie
advertisement
Storing

Instagram Sticker

Zijn groepsgesprekken via WhatsApp straks verleden tijd? Misschien had je de nieuwe Instagram sticker al gespot, maar vanaf deze week kun je de ‘Join Chat’ sticker gebruiken in een story. Hiermee kunnen Instagrammers volgers uitnodigen om deel te nemen aan een groepsgesprek. Klinkt nu al gezellig!

De intentie van deze nieuwe functie is dat vrienden de knop gebruiken als denkbeeldige vergaderruimte om plannen te maken, uitnodigingen te sturen of gewoon te chatten met elkaar. Wie de nieuwe sticker gebruikt, is de baas. Je bepaalt namelijk zelf wie wel of niet mag deelnemen aan de chat én je kan het gesprek op elk gewenst moment beëindigen. Ideaal.

Ben je visueel ingesteld en zie je het allemaal nog niet voor je? Instagram legt het hier razendsnel uit.  

Instagram

#BottleCapChallenge

Weet je nog? De Ice Bucket Challenge, Mannequin Challenge en nog iets met een lepeltje kaneel slikken? Het heeft even geduurd, maar er is weer een nieuwe challenge die ons staat te wachten. De #BottleCapChallenge gaat viral en iedereen doet mee. Jij ook?

Vorige week plaatste taekwondo kampioen Max Holloway een video op Instagram waarin hij de dop van een flesje opendraait met een spinning kick. Hierop daagde hij beroemdheden als John Mayer uit om hetzelfde te doen. En je weet, van het een komt het ander. Een viral bijvoorbeeld! Probeer het gerust zelf uit.

#BottleCapChallenge

Google Maps en OV

Voordat je straks de trein instapt, raden wij je aan om Google even te checken. Waarom? Google kan namelijk voorspellen hoe druk het is in het OV. Ja, het is echt waar.

We staan er niet meer van te kijken dat Google alles weet, maar indrukwekkend blijft het. Op basis van eerdere ritten kan Google Maps voorspellen hoe druk het is in treinen, bussen of metro’s. Wil je per se een zitplaats hebben? Dan kun je er voortaan dus voor kiezen om de volgende trein te pakken. Met behulp van het aantal ‘poppetjes’ zie je hoe druk het is.

In Nederland komt de optie in de steden Amsterdam, Utrecht en Eindhoven. Wereldwijd wordt de optie nu aangeboden in bijna 200 steden.

OV

Wij zijn Blauw Gras, aangenaam! Als één van de eerste dedicated social content bureaus weten wij als geen ander waar mensen echt voor in beweging komen.

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie