TGIF: Scoren op engagement

Contentmarketingbureau Brandfighters geeft je elke vrijdag een energy-boost. We luiden het weekend in met een leerzame TGIF door trends te bespreken en voorbeelden te geven.

  • Blog
  • 31 March 2017
  • Rik Looijen

Vandaag een recap met de vier beste campagnes van maart die bijzonder goed op engagement hebben gescoord. Kijk en leer!

1. Anywhere But There:

Op 8 maart was het internationale vrouwendag. Er verschenen verschillende campagnes die op deze dag inhaakten. Een daarvan was Anywhere But There. In deze video zijn vrouwen een dag overal behalve op werk. En ze hebben een kat bij zich. Aan het einde van de video is het duidelijk waarom. De video blijkt namelijk niet alleen in te spelen op internationale vrouwendag, maar ook op de huidige politiek in Amerika.

2. State Street Global Advisors: The Fearless Girl

Een andere inhakende video voor internationale vrouwendag was de video van McCann. Uit onderzoek blijkt dat bedrijven met vrouwen met hogere posities beter presteren dan bedrijven zonder vrouwen met deze posities. In de video laten ze zien hoe ‘The Fearless Girl’ tot stand komt en waarom ze juist voor haar de voor de plek waar ze geplaatst is, kiezen. Met deze video willen ze awareness creëren voor de positie van vrouwen in de huidige samenleving. En dat is gelukt. Tevens mag het standbeeld blijven t/m februari 2018.

3. Heinz: Pass the Heinz

Ook deze campagne viel op. 50 jaar nadat ‘Pass the Heinz’ in de film Mad Man werd gepresenteerd (en afgewezen), besluit Heinz het idee in te zetten. Er komen verschillende beelden van eten dat aan Heinz gelinkt kan worden, maar waar geen ketchup op te zien is. Boven het eten komt ‘Pass the Heinz’ te staan.

4. Refuge: Grow

Refuge is een Britse organisatie voor vrouwen en kinderen die met huiselijk geweld te maken hebben (gehad). In deze muziekvideo van singer-songwriter Frances delen ze het verhaal van een slachtoffer van huiselijk geweld. In de video is de vrouw onzichtbaar, ze wordt niet gezien door de rest van de wereld. Totdat ze wordt aangeraakt door een vrouw van Refuge. Met deze video wil Refuge vrouwen en kinderen benaderen die met huiselijk geweld te maken. Door de muziekvideo zal namelijk niet duidelijk voor de dader zijn dat het een helpende hand is voor het slachtoffer.

Maart zat vol met bijzondere campagnes die goed scoren op engagement en sentiment. Heb jij nog een tip of campagne gezien die er absoluut tussen moet? Eind april geeft contentbureau je weer een recap!

Advertentie