Wegener verdwijnt na fusie van de beurs

Koninklijke Wegener verdwijnt van de beurs na een fusie met de Media Groep Limburg.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Wegener en MGL zijn allebei dochterbedrijven van het Britse Mecom. Het investeringsfonds is volledig eigenaar van MGL; van Wegener heeft de investeerder ruim 86 procent in handen. De fusie heeft geen invloed op de arbeidsplaatsen bij de twee ondernemingen en wordt naar verwachting begin januari 2010 afgerond. De betrokken ondernemingsraden zijn ingelicht.
De andere grote aandeelhouder van Wegener, Governance for Owners, liet in een reactie weten niet tegen een fusie te zijn. Verschillende media suggereerden dat de fusie een voorbode is van een mogelijke beursexit van Wegener. 'Een dergelijk voorstel steunen we echter niet', aldus een woordvoerder van de investeerder.
Mecom kan door de samenvoeging van beide bedrijven aanspraak maken op de resterende aandelen van Wegener. De Britse durfkapitalist Governance for Owners vormt tot nu toe het grootste obstakel voor het krantenconcern. De investeerder heeft een belang van ongeveer 13 procent in Wegener en heeft steeds aangegeven de aandelen niet aan te willen bieden.
Na de fusie tussen MGL en Wegener schrompelt het belang van Governance for Owners tot minder dan tien procent. Dat biedt Mecom een uitgelezen kans om opnieuw een bod te doen op de resterende aandelen.

Bron: de Journalist/ANP.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie