WhatsApp is jarig en Instagram kopieert Pinterest

Social content bureau Blauw Gras praat je bij in de #lekkersociaal!

Lekkersociaal
Lekkersociaal

WhatsApp is jarig

Hieperdepiep! WhatsApp is nu officieel een tiener, want het platform bestaat 10 jaar. Die verjaardag van WhatsApp mag best uitgebreid gevierd worden met slingers en teveel taart, want bijna overal ter wereld wordt er uitgebreid geappt. Van Hollandse grootouders tot reisleiders in Bolivia, we hebben het er allemaal maar druk mee. Het platform telt wel 1,5 biljoen gebruikers en het begon lang geleden met slechts een simpel idee. Less is more zeggen ze altijd, toch? Dat blijkt maar weer. 

Zo is WhatsApp eigenlijk begonnen als een vervanging van sms’jes, want die kosten geld. Je moet gewoon gemakkelijk en veilig kunnen communieren via berichten die ook je privacy beschermen. Het gaat tegenwoordig van een simpele ‘sms' tot videobellen, spraakmemo’s sturen en al die andere verassende mogelijkheden. WhatsApp heeft veel nieuwe functies gekregen en de essentie van het platform is nog altijd gebleven. Je kunt het jezelf zo gemakkelijk maken als je wilt. Te lui om te tikken? Stuur anders even een spraakmemo. Kun je jezelf niet zo goed uitdrukken in woorden? Geen probleem. Daar hebben we de gifjes en emoji’s voor. 

De manieren waarop we communiceren gaan met de tijd mee. We zeiden nog maar net gedag tegen onze penvrienden of we waren al aan het appen, maar hoe ziet de toekomst eruit? Denk bijvoorbeeld aan advertenties. Hier liggen genoeg mogelijkheden voor merken, maar het bestaat nog niet. Gaat het ooit komen? Wie weet! 

Advertentie
advertisement
WhatsApp
WhatsApp WhatsApp

Doneren via Instagram Stories

Dacht je dat het leven op Instagram stories al goed genoeg was met al die stickers, gifjes en nog meer gifjes? Dan heb je dat goed, maar er is een kans dat we straks nóg meer kunnen. We hebben het hier over donaties via Instagram Stories, maar hoe zit dat precies?

Instagram is al een paar jaar druk aan het experimenteren met betaalmogelijkheden via het platform. Je kunt nu bijvoorbeeld een afspraak boeken bij je favoriete kapper of shoppen bij de H&M. Het kan altijd goed van pas komen, je weet het maar nooit. Maar waarom zijn er geen betaalmogelijkheden via Stories? Deze bestaan momenteel nog niet. Wat er nog niet is, kan gelukkig altijd nog komen. Daarom is Instagram nu druk bezig met deze donatie sticker voor in je verhaal. Hiermee scrol je door een lijst van non-profitorganisaties en vervolgens link je met de sticker direct door naar de donatiepagina. We zullen zien wat ervan komt, want het idee zit nog in de testfase. 

Instagram Stories
Instagram Stories Instagram Stories

Pinstagram

Ben je opzoek naar inspiratie voor je gloednieuwe woonkamer, outfit of creatieve project? Even pinnen op Pinterest dan. Of toch op Instagram? Het ziet ernaar uit dat deze twee heel veel op elkaar gaan lijken, maar het komt wel vaker voor dat social media platformen elkaar kopiëren. Het gras is ten slotte altijd groener aan de andere kant.

Instagrammers kunnen sinds twee jaar berichten bewaren en onderverdelen in privécollecties. Dat is natuurlijk leuk voor jezelf, maar wat is er eigenlijk nog leuker dan delen? Precies. Daarom komt Instagram mogelijk met openbare collecties waarbij meerdere gebruikers de verzameling kunnen bijhouden en bewerken. Zoeken jij en je vrienden nog inspiratie voor originele carnvalsoutfits? Dan maak je in de toekomst gewoon een verzameling waarbij je andere gebruikers toevoegt. Deelnemers van de collectie kunnen allemaal dat leuke bananenpak opslaan. Het volgen van andermans collecties lijkt nog niet mogelijk, maar het is een vrij logische stap voor in de toekomst. Als de plannen voor deze nieuwe functie doorgaan, dan gaat Instagram direct de strijd aan met Pinterest. Waar is de popcorn? Dit kan nog heel interessant worden, want eerder deze week is bekendgemaakt dat Pinterest over een paar maanden naar de beurs gaat. 

De nieuwe functie is nog in ontwikkeling. Het is nog even afwachten of openbare collecties straks werkelijkheid worden. Wordt vervolgd! 

Pinstagram
Pinstagram Pinstagram

Opvouwbare Huawei 

Opvouwbare smartphones lijken wel héél hip te worden. We horen je al denken, daar ging het in de vorige #lekkersociaal ook al over? Heel goed gelezen! Toen vertelden we je nog over Samsung die een nieuw mobiel tijdperk lanceert met de Galaxy Fold, maar zij blijken niet de enige te zijn. Deze keer is het de beurt aan de Huawei Mate X, inclusief 5G trouwens. 

De ene persconferentie over opvouwbare mobieltjes volgt na de ander. Afgelopen week heeft Huawei tijdens een persconferentie het nieuwe model onthuld. Het toestel wordt naar buiten opgevouwen en daarmee kun je dus ook bellen als het toestel dichtgevouwen is. Er is geen extra scherm nodig en de Mate X heeft dus alleen een voor- en achterkant. Volg je het nog? Wanneer je het toestel even omtovert tot tablet, dan hebben we het over een 8 inch scherm. Dat is groter dan de Galaxy Fold. Bovendien is het scherm ook nog eens volledig randloos. En dat was nog niet alles, want het is ook de eerste Huawei smartphone met 5G netwerk. Downloaden op maximale snelheid gaat daarmee als een raket. Opladen gaat ook razendsnel, want binnen een half uur heb je al een batterij van 85%. 

Het is nog niet bekend wanneer de Huawei Mate X in de Nederlandse winkels komt te liggen. We kunnen die keuzestress tussen Samsung en Huawei dus nog even uitstellen. 

Huawei
Huawei Huawei

Wij zijn Blauw Gras, aangenaam! Als één van de eerste dedicated social content bureaus weten wij als geen ander waar mensen echt voor in beweging komen.

Reacties:

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie