YouTube investeert in educatie en Facebook zingt het hoogste lied

Contentmarketing bureau Blauw Gras praat je bij in de #lekkersociaal!

#lekkersociaal

SoundCloud in je Stories

Vanaf nu is het mogelijk om tracks van SoundCloud in je Instagram Stories te delen. Het klinkt alleen helaas wel mooier dan het is. De tracks die je deelt, worden op dit moment gedeeld als een link. Om de track echt te kunnen beluisteren, kun je in de Story klikken op ‘Play on SoundCloud’. Zelf uitproberen? Ga naar SoundCloud om de track te vinden die je wil delen. Klik op ‘Share’ en selecteer de optie Instagram Stories. De link naar de track wordt in je Story gedeeld met een sticker. De functie is vooral van belang voor muzikanten die een nieuw publiek willen bereiken. Helaas is het nog onduidelijk wanneer de nieuwe functie in Nederland wordt uitgerold. Nog even geduld!

Advertentie
advertisement
Instagram
Instagram

Muzikale update van Facebook

Je favoriete muziekselectie op je profiel? Klinkt als Myspace Music, maar niets is minder waar. Facebook geeft je nu de mogelijkheid om op je eigen profiel videoclips te streamen. Met de functie kun je niet alleen je favoriete artiesten laten zien, maar ook welke nummers je het liefst draait. Vind je muziek delen op je profiel niet goed genoeg? Dan hebben we nieuws voor je! De optie was al een tijdje live op Instagram, maar vanaf nu is het ook mogelijk om soundtracks toe te voegen aan je Facebook Stories. En er is meer. Lip Sync Live, dat een tijd geleden al werd aangekondigd, wordt eindelijk uitgerold. Met Lip Sync Live kun je playbacken op liedjes van bekende artiesten. Hier worden binnenkort zelfs songteksten aan toegevoegd. Lekker meezingen dus!

Facebook
Facebook

Coderen kun je leren

YouTube gaat videomakers financieel ondersteunen bij het maken van goede educatieve video’s. Het leukste is dat de video onderwerpen uiteen lopen. Van video’s met tips voor je loopbaan tot en met tutorials over het coderen van games en JavaScript. Hiermee hoopt YouTube uit te dragen dat je alles kan leren, zelfs coderen! Om een voorproefje te geven, heeft YouTube enkele educatieve kanalen onthuld die een financiële ondersteuning krijgen. Zo gaat het platform onder andere TED-Ed – gericht op educatieve TED talks – en Crash Course een groter podium bieden. Daarnaast lanceert YouTube het nieuwe kanaal 'Learning', waar playlists met video’s over carrière-vaardigheden worden toegevoegd. Ook gaat het kanaal 'Learning' het makkelijker maken om tutorials en DIY video’s te vinden op het platform. Handig!

YouTube
YouTube

Nieuw design voor Messenger

De afgelopen jaren heeft Facebook steeds meer features geïntegreerd in Messenger. Met liefst vijf navigatiebuttons, negen tabs, Stories, games en een zakelijk gedeelte werd het al gauw onoverzichtelijk. Eindelijk is het daar: Een update met minder tabs, een gekleurde achtergrond en een ronder logo. Tijd om terug te gaan naar het overzichtelijke begin van de chat-app! Het nieuwe design bevat meer witruimte, minder woorden en heeft een informele sfeer. Er zijn nu slechts drie navigatiebuttons, waaronder Discover. Het gedeelte Discover heeft games en het zakelijke gedeelte samengevoegd, zodat ze niet meer rondzweven in de chat-app. Daarnaast kun je met kleuren specifieke chats markeren en binnenkort komt er een ‘nachtmodus’.

Messenger
Messenger

Deze bijdrage is geschreven door Blauw Gras. Wij zijn een contentmarketing bureau met een voorliefde voor social media. Wij zijn content creatieven in de digitale wereld. In een notendop; we creëren, produceren en distribueren content vanuit onze thuishaven aan het Amsterdamse IJ.

Plaats als eerste een reactie

Advertentie