Google introduceert podcasts zoeken en Tinder brengt festivalgangers samen

Social content bureau Blauw Gras praat je bij in de #lekkersociaal.

Lekkersociaal
Lekkersociaal

Snapchat gender-filter

Genderneutrale toiletten, nooit meer ‘geachte dames en heren’ in de trein en baby’s genderneutraal opvoeden. Je geslacht doet er niet meer toe. Toch?

Tuurlijk wel. Bijna iedereen is nieuwsgierig naar hoe hij of zij eruitziet als iemand van het andere geslacht. Guilty pleasure? Zeker weten. De nieuwe gender-filter van Snapchat filter is een hit. Zo groot dat de app massaal wordt gedownload door nieuwe gebruikers. Dikke kans trouwens dat jij op je broer of zus lijkt. Filtertje al uitgeprobeerd? Doen!

Advertentie
advertisement
Snapchat
Snapchat Snapchat

Tinder Festival Mode

Zin in een festival deze zomer, maar nog niemand kunnen overhalen? Waarom moeilijk doen, als je ook gewoon met een Tindermatch kan gaan. Zo makkelijk is het tegenwoordig.

Als je op zoek bent naar festivalvrienden heeft Tinder de ‘Festival Mode’ voor je. De app vraagt je om een keuze te maken uit beschikbare festivals. Nadat je hebt aangegeven welke je gaat bezoeken, wordt er een soort badge toegevoegd aan je profiel. Hiermee schakel je een denkbeeldige festivalradar in. Festivalgangers kunnen elkaar spotten en leren kennen, nog voordat het festival is begonnen. Tinder sluit succesvolle liefdesrelaties zeker niet uit, maar de focus ligt op jonge gebruikers die eigenlijk nog niet willen settelen.

Lang niet alle festivals doen mee aan deze nieuwe functie. Voor nu zijn het alleen nog de grote festivals in de VS en VK.

Tinder
Tinder Tinder

Google en podcasts

Series kijken en boeken lezen. Heel relaxed allemaal, maar wat dacht je van een podcast luisteren? Klinkt als muziek in de oren. Net zoals dit nieuwtje, want Google is bezig met een nieuwe feature. Yes! Podcasts zijn straks ook te vinden in Google.

Horen we dat goed? Zo kun je niet alleen zoeken naar podcasts, maar je kunt ook in de podcast zelf zoeken. Om dit mogelijk te maken, gebruikt Google het transscript van podcast. Dat is nog eens efficiënt. Niet alleen is het leuk voor de luisteraar, ook voor de podcast producent is het feest. Eindelijk een manier om podcast content meer aandacht te geven.

Op dit moment zijn enkel Engelstalige podcasts beschikbaar. Of het ook gaat werken voor Nederlandse podcasts is nog niet bekend.

Google
Google Google

Uber Black

Uber komt met een nieuwe functie en die is nou niet bepaald lekker sociaal. Uberchauffeurs die non-stop doorpraten totdat jij bij je bestemming bent aangekomen. Klinkt bekend? Tijd om ze nu uit te schakelen zonder de chauffeur te beledigen. Winning. 

De ‘quiet modus’ is de meest aangevraagde functie voor de app en is nu onderdeel van de 'ritvoorkeuren'. Deze kun je vooraf voor elke rit instellen als je gebruik maakt van Uber Black of SUV. Voor chauffeurs is dit een uitkomst om zo goed mogelijk te voorzien in de wensen van de klant. De functie is alleen in de VS beschikbaar, maar misschien goed om dit overal door te voeren?

Uber
Uber Uber

Wij zijn Blauw Gras, aangenaam! Als één van de eerste dedicated social content bureaus weten wij als geen ander waar mensen echt voor in beweging komen.

Reacties:

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie