265.000 mensen tekenen petitie tegen Apple op basis van gerucht

‘Aansluiting koptelefoon moet blijven’ – als die verdwijnt tenminste

Het is zo’n typisch dat rondgaat in de lange periode voorafgaand aan een perspresentatie, en wordt bloedserieus genomen door veel Apple-klanten.  

Ruim 265.000 van hen hebben in ieder geval zekere voor het onzekere genomen en protest aangetekend tegen een besluit dat het bedrijf nog niet officieel heeft genomen: de nieuwe .

De actievoerders laten op hun weten dat ‘only a massive international campaign can force Apple to change course now’.

Platter

Volgens de geruchten heeft Apple een aantal redenen om de aansluiting voor de hoofdtelefoon uit het nieuwe model te halen. Het zou een nog ogelijk maken evenals een waterproof-versie.

Als alternatief voor de 3,5 mm koptelefoon-jack zou Apple een Bluetooth-verbinding gebruiken of de Ligtning-poort; twee jaar geleden kondigde het concern al aan deze te willen gebruiken voor audio. 

Goed geld

De verontruste klanten zien de bui al hangen; ze zullen hun oude hoofdtelefoon en aansluiting niet meer kunnen gebruiken of alleen met gebruik van een adapter die – tegen goed geld – bij Apple moet worden gekocht. Daarbij veroorzaakt dit &;mountains of electronic waste&;, aldus de actievoerders.

Ze hebben reden tot zorg, want in het verleden heeft Apple op soortgelijke wijze afscheid genomen van de discdrive en verving het een paar jaar geleden de originele iPod-dock-connector, waarvoor nieuwe snoeren en opladers nodig waren.

Zit ie er nog in? Op dit filmpje is het net niet te zien:

Foto: David Moir, EPA

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie