Nike ontslaat groot deel FuelBand-team, stopt met wearable hardware

Sportmerk besluit dat alleen software een toekomst heeft in zijn technologie-visie`, aldus CNET.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Nike gaat stoppen met zijn investeringen in draagbare hardware. Het sportmerk heeft deze week de meerderheid van het team dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van haar FuelBand fitness-tracker ontslagen, .

&;Als een snelreagerende mondiale onderneming stemmen wij onze middelen voortdurend af op onze zakelijke prioriteiten&;, schrijft Nike-woordvoerder Brian Strong in een e-mail aan CNET. &;Omdat onze prioriteiten op het gebied van Digital Sport veranderen, verwachten we veranderingen binnen het team aan te brengen, en er zal een klein aantal ontslagen vallen. We geven geen commentaar op individuele zaken en werkgelegenheid.&;

Volgens de bron van CNET zouden zo’n 55 mensen van het Nike Digital Sport-hardware-team worden ontslagen. Dit team richt zich op zaken als industriële vormgeving; elektrische en mechanische hardware-engineering; en software-interface design. Het team is onderdeel van de  Digital Sport-divisie van Nike, die uit ongeveer 200 mensen bestaat. De 70 leden van het hardware-team zijn inmiddels op de hoogte gesteld van het banenverlies. Ongeveer 30 medewerkers werken bij Nike Hong Kong, de rest van het team in Oregon, waar het hoofdkwartier van Nike is gevestigd.

Afgelopen najaar zou Nike een light-versie van de FuelBand presenteren, maar annuleerde het project. Het lijkt erop dat  alle projecten voor fysieke producten voor Digital Sport zijn geannuleerd.

Nike zal echter niet stoppen met de verkoop van de tweede generatie FuelBand SE, bevestigt het bedrijf an CNET. ‘De Nike+ FuelBand SE blijft een belangrijk onderdeel van ons bedrijf . We zullen de Nike+ FuelBand App blijven verbeteren, nieuwe METALUXE-kleuren introduceren en service blijven bieden&;, aldus Strong.

 

 

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie