165 nominaties bij Dutch Creativity Awards

Onder meer de case van Patta, Nike en FC Barcelona is meermaals genomineerd.

De uitreiking vindt plaats op 8 mei in Theater Amsterdam.

ADCN kondigt de genomineerden voor de Dutch Creativity Awards 2024 aan. De 114-koppige jury heeft uit 550 inzendingen 165 finalisten geselecteerd. 

In vergelijking met vorig jaar is het aantal categorieën en jurypanels teruggeschroefd. Hierdoor konden de jury's 'kritischer cases met elkaar meten', aldus ADCN. De creativiteitsclub kreeg vorig jaar zelf flinke kritiek te verduren, omdat de case 'Niet vliegen, wel landen' van Natuurhuisje door zo ongeveer het gehele vak bejubeld werd, met uitzondering van de ADCN-jury.

Volgens de jury ligt het niveau van het ingezonden werk dit jaar dermate hoog, dat iedere finalist een plek op het podium verdient. Of het hoge aantal finalisten ook zal resulteren in een prijzenregen, moet duidelijk worden tijdens de uitreikingsavond op woensdag 8 mei in Theater Amsterdam. 

Patta 

Cases die dit jaar in het oog springen vanwege het aantal nominaties zijn onder meer ‘Culers del Món / Patta, Nike, FC Barcelona’ door Halal (7x genomineerd), ‘Stukje van mij / KPN’ door Dentsu Creative Amsterdam/Wefilm (7x genomineerd) en ‘Ken je borsten / Breast Care Foundation’ door TBWA\Neboko (7x genomineerd).

De categorieën zijn dit jaar onderverdeeld in de hoofddisciplines Advertising, Design, Craft en Next. Zowel aan inzendingen als finalisten werd het hoogst gescoord binnen de categorie Advertising. Het volledige overzicht van finalisten is hier te bekijken.

De uitreiking vindt als benoemd plaats op woensdag 8 mei in Theater Amsterdam. De presentatie ligt in handen van Eva Cleven en Mandy Woelkens. Tickets zijn hier verkrijgbaar. 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie