TMG verkoopt jongerensites

Internet startup Swigle neemt de jongeren community sites sugababes.nl en superdudes.nl over.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Recent gaf TMG(Telegraaf Media Groep) in het kader van een strategische heroriëntatie te kennen Sugababes af te willen stoten. Afgelopen vrijdag is de community site overgenomen door internet-onderneming Swigle. Omdat Swigle mede is opgericht door oud-personeelsleden van Sugababes, zijn beide sites daarmee weer terug bij het team dat tot juli 2008 het management over de community voerde.

Voor Swigle was de aankoop van Sugababes een zich onverwacht aandienende kans. Oprichter Jurgen van Dulst: ‘Swigle wil medio dit jaar een nieuw web 2.0 gebruikersplatform introduceren. Daarom past Sugababes uitstekend binnen de visie en het DNA van de onderneming. Hoewel de community een belangrijk deel van haar vroegere populariteit heeft verloren, hopen we het verkeer op het huidige niveau te kunnen stabiliseren. Voor ons is de overname geslaagd wanneer we naast de grote social network sites als Hyves en Facebook een kleine maar actieve jongeren community kunnen laten bestaan.'

De financiële gegevens over de transactie zijn niet bekend gemaakt.

Advertentie
advertisement

Plaats als eerste een reactie

**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie