Waarom AI de mensheid gaat verslaan

Of 4 lessen die we kunnen leren van Ex Machina. Let op: met spoilers.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie


1. De slimste internetjongens verdienen al het geld
Als hoofdpersoon en werknemer Caleb in de helicopter vliegt naar het huis van Blue Book oprichter Nathan, vraagt hij aan de piloot: “Wanneer komen we bij het landgoed?”. Als de piloot dan zegt “Daar vliegen we al 2 uur overheen!” dan weet je dat internetjongens het meeste geld verdienen van IEDEREEN. Slimme hackers, briljante programmeurs, innovatieve ideeën-bedenkers pakken alle cash. Digitale kennis is de meest waardevolle asset op dit moment in de wereld.


2. Hoe slimmer deze voormalige nerds worden, hoe groter de kans dat AI de mensheid gaat verslaan
Als Nathan uitlegt dat het brein van zijn menselijke robot is gebaseerd op alle zoekresultaten van Blue Book wereldwijd, dan is duidelijk dat er momenteel een virtuele intelligentie aan het ontstaan is die zijn weerga niet kent. Niet te stoppen en sneller groeiend dan wat dan ook ter wereld.


3. Vertrouw AI sowieso niet
AI (artificial intelligence) is trouwens sowieso slecht nieuws. Dat hoorden we al van Elon Musk en Stephen Hawking. Maar ook voor deze les geldt: niet te stoppen en hopen op een goede afloop. Lief zijn voor de robots dus!


4. F*ck it, laten we er maar van genieten zolang het kan
OK. Dus als we eraan gaan door AI, laten we er dan maar van genieten. Slimme auto’s, foutloze productielijnen, producten die in huis zijn voordat je doorhad dat je ze nodig had. Etcetera. We blijven innoveren en reclames bedenken voor de meest innovatieve en slimme producten. Doen! Want nu maakt het toch niets meer uit. AI gaat de mensheid toch wel verslaan. Laten we in godsnaam een virtuele hemel maken de komende tijd, misschien was dat altijd al wel de bedoeling. Weet ik veel.
 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie