DEPT® en Meta publiceren whitepaper over Gamma Score: een nieuwe manier van creatieve analyses

Met een analyse voor meerdere klanten werd onderzocht hoe creative bijdraagt aan online campagnes.

DEPT® Meta Gamma Score Whitepaper

Goede creatives zijn onmisbaar voor succesvolle advertenties. Maar welke creatieve elementen maken nu daadwerkelijk impact op een advertentiecampagne? Om hierachter te komen ontwikkelde Meta de Gamma Score waarmee adverteerders een beter beeld krijgen van elementen die de digitale creatieve prestaties stimuleren bij een advertentie. DEPT® en Meta gingen samen aan de slag om de Gamma Score te testen bij meerdere klanten. 

DEPT® mocht als een van de eersten deze nieuwe tool testen. “We geloven dat je moet investeren in je merk om jouw business te laten groeien. Met Gamma Score hebben we een tool in handen om een kwaliteitsslag te maken in de optimalisatie van branding en upper funnel campagnes.” aldus Laura van der Sman, Lead brand advertising consultant bij DEPT®. De Gamma Score gebruikt onderdelen van Meta’s ads delivery systeem en machine learning om erachter te komen wat een gebruiker van een advertentie vindt en hoe groot de kans is dat een advertentie wordt herinnerd. Daarmee kan de Gamma Score het volledige effect van creative op een campagne identificeren. 

De creatieve analyses die met de Gamma Score kunnen worden verkregen, laten zien welke impact creatieve elementen hadden op de ad recall. De Gamma Score is getest bij meerdere internationale klanten, zoals G-Star RAW, Paula’s Choice en Upfield (Blue Band). De tool bleek een cruciaal onderdeel te zijn voor de optimalisatie van branding en upper funnel campagnes. 

Alle Gamma Score-analyses werden geleid door social advertising consultants bij DEPT®. De analyses brachten nieuwe inzichten voor de creatieve strategie. Daarnaast zorgde de Gamma Score voor een nauwere samenwerking tussen agency, digitale teams (klantzijde) en creatieve teams. Meer uitleg over de Gamma Score en de resultaten van de testen zijn gepubliceerd in een whitepaper. DEPT® is hiermee de eerste digital agency die resultaten over de Gamma Score publiceert voor meerdere klanten in samenwerking met Meta. 

De whitepaper is hier te downloaden. 

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →