Facebook test advertenties in video’s na 20 seconden kijken

Het medium experimenteert met midrolls

Op dit moment verdient Facebook geen geld aan video, maar dat gaat veranderen. Volgens bronnen van website test het platform mid-rolls (advertenties halverwege een filmpje).

Keuze

De reclames komen niet zomaar in video&;s terecht. Als je een filmpje plaatst, mag je kiezen of je advertenties wil vertonen. Wie daarvoor kiest krijgt 55 procent van de winst. Dat is ook de het percentage dat YouTube aan gebruikers geeft.

Lengte

Om advertenties in te zetten, moet het filmpje minsten 90 seconden lang zijn. De midroll verschijnt na 20 seconden. Om geld te verdienen met Facebookvideo’s, moet je dus filmpjes maken die de aandacht van de gebruiker vasthouden.

Dat is opmerkelijk, want tot nu toe telt Facebook iedere gebruiker die minstens 3 seconden naar een filmpje heeft gekeken als een ‘video view’. Die meetmethode is omstreden, want de filmpjes spelen automatisch af als je erlangs scrollt.

Geen verrassing

Deze test werd afgelopen herfst al aangekondigd door Facebooks vicepresident Dan Rose. In augustus testte het bedrijf . Kort daarna zei Rose dat Facebook deze vorm van adverteren ‘begin 2017’ ook in andere videoformats zou testen.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie