Roze als wapen tegen criminaliteit?

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

In het in Oost India gelegen wordt een op z'n zachtst gezegd verfrissend wapen ingezet tegen de almaar toenemende criminaliteit: de hele stad wordt geschilderd.
Aurangabad geldt als een van de meest achtergebleven, armste en criminele steden in India, waardoor de ongeveer twee miljoen inwoners veel last hebben van depressiviteit en klagen over de lage levensstandaard.

Het idee is ontstaan binnen de dominant aanwezige Rajput gemeenschap, oorspronkelijk afkomstig uit het Westelijk gelegen Rajasthan. De hoofdstad van deze provincie, Rajpur, staat in India bekend als de 'Roze stad'. Dit voorbeeld indachtig is er de inwoners en stadsbestuurders veel aan gelegen de toenemende onrust, gevoelens van onveiligheid en het almaar afnemende respect voor het lokale gezag tegen te gaan.

Succes of niet? Ik kan me persoonlijk niet voorstellen dat de 'Holleeders van India' zich enorm onder druk gezet gaan voelen, of zich zelfs genoodzaakt zien de ongetwijfeld lucratieve zaken te stoppen. Daarbij doet een geheel roze geschilderde stad niks af aan het nijpende probleem dat daaraan ten grondslag ligt, namelijk dat iedereen er nagenoeg kansloos is en alle mogelijkheden aan moet grijpen om überhaupt iets te verdienen. Wat ze daarentegen wel hebben, is aandacht en een hele leuke PR-stunt. De heeft er reeds melding van gemaakt en ook ik ben zo vriendelijk er wat woorden aan te wijden?. Als het rond begin april was geweest, was ik serieus gaan twijfelen.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie